COVID-19 se răspândește agresiv printre tinerii care s-au plictisit de distanțare socială

Data publicării:
Viata de zi cu zi in New York
Foto: Cindy Ord/Getty Images

Extenuarea psihologică rezultată după lunile de distanțare socială și caratină generalizată devine una dintre principalele probleme cu care se confruntă populația planetei în condițiile în care ne aflăm de 6 luni în mijlocul pandemiei de coronavirus. Ea este mai evidentă în cazul tinerilor care au devenit deja mai puțin temători în fața bolii și suferă costuri economice și sociale mai mari pentru că sunt obligați să stea acasă, relatează Bloomberg.

În Japonia, Spania și SUA și nu numai, infecțiile cu noul coronavirus printre tinerii din generațiile X și Z au început să crească îngrijorător, iar restricțiile reimpuse în unele dintre aceste țări par să nu mai funcționeze în condițiile în care aceștia refuză să respecte regulile.

Aceste tendințe îngrijorătoare reflectă faptul că regulile de distanțare sociale par să fie neviabile pe termen mediu și lung, în ciuda eficacității lor inițiale în aplatizarea curbei infectărilor la începutul pandemiei.

Faptul că persoanele tinere au un risc mai redus de a avea simptome severe sau de a muri din cauza COVID-19 le face să fie mai puțin receptive la respectarea regulilor. Ieșitul în oraș, în baruri sau cluburi de noapte sau, chiar mai grav, la petreceri COVID pentru infectare voluntară sunt doar unele dintre motivele pentru care regulile de distanțare nu mai sunt respectate.

Pentru guvernele care se confruntă cu reveniri agresive ale epidemiei, opțiunile sunt puține în afară de a cere oamenilor să rămână acasă și să respecte regulile.

Editor: Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri