„Cred că îl vom ucide”. Unde s-ar putea ascunde liderul ISIS

Data actualizării: Data publicării:
Abu

În luna iulie, liderul ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, fusese declarat mort de către o organizație pentru drepturile sirienilor. O săptămână mai târziu, „mortul” nu mai era chiar atât de „mort”, ci viu și asuns undeva în Siria. Acum, cel mai vânat om al momentului, cu o recompensă de 25 de milioane de dolari pusă pe capul lui, s-ar afla la granița irakiano-siriană, susține un locotenent general american.

După ce premierul irakian a declarat, joi, victoria împotriva jihadiștilor din orașul Tal Afar, locotenent generalul Stephen Townsend, comandantul Coaliției anti-ISIS din Siria și Irak, le-a declarat reporterilor că forțele sale continuă să îl caute pe capul grupării teroriste.

„Îl căutăm în fiecare zi. Nu cred că este mort”, a spus Townsend, citat de The Guardian.

Deși a admis că nu are „nici cea mai vagă idee” despre locația exactă a lui Baghdadi, Coaliția pe care o conduce crede că șeful ISIS ar fi putut să fugă în regiunea de mijloc a Eufratului, între Siria și Irak, după ce jihadiștii au fost îndepărtați din fortărețele din Mosul, Raqqa și Tal Afar.

„Ultimul bastion al ISIS-ului va fi în Valea Eufratului”, a subliniat Stephen Townsend, adăugând: „Când îl vom găsi, cred că îl vom ucide. Probabil că nu merită efortul de a-l captura în viață”.

Tal Afar, care avea circa 200.000 de locuitori înainte de cădea în mâinile Statului Islamic, a fost măcinat de o serie de violente interconfesionale, între suniți și șiiți, după ce SUA au invadat Irakul în 2003. De aici au provenit unii dintre cei mai importanți comandanți ISIS. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri