"Creierul" atacului din Londra primea "ajutorul social pentru jihadiști". Cum a profitat de sistemul britanic

Data publicării:
khuram butt

Khuram Butt, liderul atacului din Londra, ar fi fost instruit de un cleric islamist să profite de sistemul britanic pentru a primi ajutor social pentru a-și finanța atacul din urmă cu o săptămână, scrie The Telegraph.

Clericul Anjem Choudary și-a instruit toți adepții despre cum pot profita de sistemul de acordare beneficiilor și ajutoarelor sociale, pe care le numea "indemnizații pentru jihadiști". Choudary a fost arestat în luna septembrie și condamnat la cinci ani și jumătate de închisoare, pentru acte de terorism.

Khuram Butt a lucrat, timp de șase luni, la metroul din Londra, până în octombrie, când a fost concediat din cauza întârzierilor repetate. Ulterior, el nu a mai avut vreo slujbă, așa că a aplicat pentru a primi ajutorul social în valoare de 300 de lire pe lună acordat șomerilor. El a primit ajutor social timp de un an și înainte să se angajeze la metrou, după ce a demisionat de la KFC.

Printre beneficiile pe care le mai primea Butt din partea guvernului britanic se mai număra alocația pentru copil, dar și chiria pentru apartamentul său din Barking. În total, el primea 23.000 de lire anual.

Poliţia britanică a arestat încă trei persoane în cadrul anchetei privind atentatul de la Londra

Poliţia britanică a arestat încă trei persoane în cadrul anchetei privind atentatul comis sâmbătă la Londra, soldat cu opt morţi, a anunţat joi Poliţia britanică citată de AFP.

Doi bărbaţi au fost arestaţi pe strada Ilford, dintr-o suburbie din estul Londrei, iar al treilea a fost reţinut într-o casă aflată în acelaşi cartier, se arată într-un comunicat al poliţiei.

Este vorba de un bărbat de 27 de ani, arestat pentru terorism, unul de 33 de ani, acuzat de deţinere de stupefiante şi unul de 29 de ani, “suspectat de pregătire de acţiuni teroriste”.

Forţele de ordine fac percheziţii la domiciliul acestuia din urmă şi într-un centru comercial din Ilford, un cartier aflat în apropiere de Barking, unde locuiau doi dintre autorii atentatului revendicat de gruparea Statul Islamic.

Alte două persoane, în vârstă de 30, respectiv 27 de ani, se află încă în arest în cadrul anchetei.

Douăsprezece persoane au fost reţinute duminică la Barking, dar au fost eliberate rapid.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri