Cristian Diaconescu a povestit ce l-a rugat un cameraman britanic în timpul unei emisiuni cu Nigel Farage

Data publicării:
diaconescu ok cu mana

Fostul ministru de externe Cristian Diaconescu a povestit la Digi24 că a fost invitat la un moment dat într-o emisiune cu politicianul britanic Nigel Farage, cel care a militat pentru Brexit și care a avut adesea poziții antieuropene, cu o retorică agresivă inclusiv la adresa cetățenilor români.

„În pauza publicitară, vine cameramanul la mine și-mi spune: Vă rog eu frumos - și vorbea într-un limbaj de cockney londonez, deci era clar britanic - vă rog eu frumos, într-un fel sau altul, politicos, transmiteți-i că până să vină medicii stomatologi din România, ne scoteau dinții cu cleștele în constituența lui din Manchester!

Sigur, am îmbrăcat subiectul, i-am spus. Spre stupefacția mea, acest super-retoric și extrem de histrionic politician a tăcut! Și cameramanul mi-a făcut așa semn din spate”, a spus Cristian Diaconescu arătând gestul „OK” făcut cu degetul mare de cameraman.

Brexitul ar putea marca începutul sfârşitului pentru Uniunea Europeană, a declarat miercuri, în plenul Parlamentului European reunit la Bruxelles, politicianul britanic Nigel Farage, în ultima sa intervenţie în calitate de eurodeputat. Militant controversat al Brexitului, Nigel Farage a fost cumva omul zilei, personajul care a atras cel mai mult atenția: foarte zâmbitor, a făcut selfie-uri, s-a plimbat peste tot, a făcut o demonstrație cu steaguri britanice și chiar a fost dat afară din sala de plen de președintele Parlamentului European, pentru că deja făcea prea multă gălăgie.

Marea Britanie a ieșit în mod oficial vineri, ora 23:00, ora Londrei (sâmbătă, ora 01:00, ora României, n.red.) din Uniunea Europeană, la trei ani și jumătate de când cetățenii britanici au decis, prin intermediul unui referendum, ca țara lor să părăsească blocul comunitar. Evenimentul - istoric - a fost comentat în direct la Digi24 într-o ediție specială în care Cristian Diaconescu, Cristian Pîrvulescu și Iulian Chifu au explicat care ar putea fi consecințele Brexitului.

Editor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri