Criză umanitară în India. Starul de la Bollywood care a plătit datoriile a 1.398 de fermieri

Data publicării:
India
Foto: Agerpres

Actorul de la Bollywood Amitabh Bachchan a plătit datoriile a 1.398 de fermieri, adică peste 560.000 de dolari. Asta pentru că India se confruntă cu o criză generalizată în agricultură, care i-a împins pe mulți  indieni în sărăcie extremă, scrie CNN.

India
Foto: Agerpres

Dezvăluirea a fost făcută chiar de actor, pe blogul personal. Acesta a scris, marți, că „a avut grijă” de 1.398 de fermieri din statul indian Uttar Pradesh, aflat în nordul țării, stat în care s-a născut, de altfel, și el.

Mai mult de 50% din populația Indiei lucrează în agricultură sau sectoare asociate. Asta în timp ce sectorul agricol în sine contribuie cu 18% la PIB.

Fermierii indieni au fost loviți de o serie de nenorocirii în ultimii ani - un muson devastator care le-a distrus culturile, prețurile tot mai mari la carburanți și politici statale neadecvate.

Amitabh Bachchan
Actorul Amitabh Bachchan (Foto: Agerpres)

Rezultatul a fost că mii de fermieri au strâns datorii uriașe. Datele guvernamentale arată că nu mai puțin de 11.772 de persoane care lucrează în sectorul agricol s-au sinucis numai în anul 2013, din cauza asta. Sunt cele mai recente date, menționează CNN, și înseamnă o medie de 44 de sinucideri pe zi.

În 2016, premierul indian Narendra Modi a promis că va revigora sectorul agricol și va dubla veniturile agricultorilor până în anul 2022.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri