Cu ce viteză circula trenul care a deraiat și a căzut de pe pod. Trei persoane au murit

Data actualizării: Data publicării:
tren

Trenul care a deraiat, marți dimineață, în statul Washington, din SUA, circula cu o viteză de 130 de km/oră, pe un tronson în care viteza maximă admisă era de 50 de km/oră, relatează BBC News.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Reprezentanții US National Transportation Safety Board au declarat că informațiile la bordul locomotivei arată că trenul avea o viteză de aproape trei ori mai mare decât cea recomandată, însă nu se poate spune deocamdată dacă viteza excesivă este cauza accidentului soldat cu trei morți.

Imaginile surprinse la față locului arată că trenul a deraiat pe un pod, iar câteva vagoane au căzut pe șoseaua de sub pod. În tren se aflau aproximativ 80 de pasageri și cinci membri ai echipajului. Peste 70 de persoane au ajuns la spital pentru îngrijiri medicale, iar 10 dintre acestea sunt în stare gravă.

Accidentul s-a produs în localitatea DuPont, la nord de oraşul Olympia, a indicat pe Twitter şeriful districtului Pierce, unde a avut loc incidentul.

Potrivit publicaţiei The News Tribune, accidentul a avut loc în jurul orei 07:30 (15:30 GMT), cauzând rănirea mai multor persoane şi închiderea secţiunii respective a autostrăzii Interstate 5.

Trenul urma să părăsească oraşul Seattle la ora locală 06:00 (14:00 GMT) şi să sosească la Portland, în statul Oregon, la 09:20 (17:20 GMT), potrivit programului rutelor feroviare ale Amtrak.

O fotografie postată pe Twitter de purtătorul de cuvânt al poliţiei statului Washington arăta un vagon răsturnat parţial pe autostradă şi un altul suspendat peste balustrada podului de cale ferată.

La bordul trenului se aflau peste 70 de pasageri, potrivit Departamentului de Transporturi al statului Washington.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri