Fetița dispărută regăsită după 6 ani, când cazul ei a fost prezentat într-un serial Netflix, a fost răpită de mama ei

Data actualizării: Data publicării:
colaj cu doua fotografii cu o fetita si o adolescenta
O fată de 15 ani, din Illinois, răpită de mama ei în urmă cu șase ani, a fost găsită în viață sâmbăta trecută, după ce cazul ei a fost prezentat într-un documentar Netflix FOTO: National Center for Missing & Exploited Children.

O fată de 15 ani, din Illinois, răpită de mama ei în urmă cu șase ani, a fost găsită în viață sâmbăta trecută, în Carolina de Nord, la mai puțin de un an după ce dispariția ei a fost prezentată în serialul Netflix Unsolved Mysteries.

„Sunt foarte bucuros că fiica mea, Kayla, este în siguranță acasă”, a declarat tatăl fetei, Ryan Iskerka, într-un comunicat emis de Centrul Național pentru Copii Dispăruți și Exploați. De asemenea, el a cerut ca intimitatea să le fie respectată, pentru a avea timpul necesar pentru a se reacomoda împreună.

Kayla Unbehaun avea nouă ani când a dispărut în 2017, în timp ce era împreună cu mama ei, Heather Unbehaun, care nu avea drept de custodie. Iskerka a spus că ar fi trebuit să o recupereze pe Kayla de la mama ei pe 5 iulie, dar asta nu s-a mai întâmplat.

Potrivit unei hotărâri judecătorești, Heather Unbehaun ar fi trebuit să o ducă la tatăl ei pe data de 5 iulie. Fetița a fost văzută ultima dată împreună cu mama ei, cu o zi înainte de a o duce înapoi acasă la tatăl ei, pe data de 4 iulie, după parada de ziua națională, potrivit The Guardian, care citează presa americană.

Potrivit unor martori, Heather Unbehaun a fost văzută tot pe 4 iulie, încărcând bagaje în mașină. Rudele au spus că aceasta plecase într-o excursie, în Wisconsin. Pentru că mama și fiica nu s-au întors a doua zi, Iskerka a sunat la poliție.

S-a descoperit că toate conturile de pe rețelele sociale ale lui Heather au fost șterse, iar telefonul a fost închis”, a declarat atunci Iskerka, care a declarat-o pe fiica lui persoană dispărută.

Procurorii din Kane, Illinois, au emis un mandat de arestare pentru Unbehaun la scurt timp după ce ea și Kayla au dispărut.

În noiembrie 2022, dispariția fetiței s-a numărat printre mai multe cazuri de presupuse răpiri de către membri de familie dezbătute într-un episod al documentarului Unsolved Mysteries.

Săptămâna trecută, o femeie aflată într-un magazin din Asheville, Carolina de Nord, care tocmai urmărise documentarul, a recunoscut-o pe Unbehaun și a sunat la poliție.

Poliția din Asheville a arestat-o sâmbătă pe Unbehaun, aceasta urmând să fie extrădată în Illinois.

Kayla se află deocamdată în custodia serviciilor sociale din Carolina de Nord, dar urmează să se întoarcă la familia ei din Illinois, potrivit NBC. Iskerka a spus că toată experiența a fost „cu adevărat devastatoare”.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri