Cum a fost găsită fetița dispărută acum 2 ani, într-o cameră secretă din casa mamei sale biologice. O informație a schimbat totul

Data publicării:
Camera secretă în care a fost găsită fetița disparuta
Camera secretă în care a fost găsită fetița. Foto: Profimedia

Autoritățile au căutat-o de mai bine de doi ani pe Paislee Shultis, o fetiță de 4 ani dată dispărută de tutorele ei legal în 2019. Dar o nouă informație a schimbat tot cursul investigației, potrivit CNN.

Noul indiciu i-a dus pe anchetatori în locul unde suspectau de mult timp că ar fi ascunsă fetița, dar unde nu au reușit nicodată să intre: casa părinților biologici ai lui Paislee.

„Acest indiciu a fost proaspăt, a fost concret. Informațiile furnizate au fost coroborate”, a spus Joseph Sinagra, șeful departamentului de poliție din Saugerties.

Fetița din New York a fost găsită într-o cameră secretă dintr-o casă din comitatul Ulster, la aproximativ 250 de kilometri de casă.

Polițiștii au suspectat că Paislee Shultis fusese răpită. Pe atunci, părinții ei biologici, Kimberly Cooper și Kirk Shultis Jr., care nu dețin custodia fetiței, au fost principalii suspecți, însă anchetatorii nu au descoperit până acum probe incriminatoare, astfel că pista a fost abandonată.

Paislee, acum în vârstă de 6 ani, a fost găsită în ascunsă într-o cameră secretă de sub scară, cu mama ei biologică. Copilul a fost returnat tutorelui legal și surorii ei mai mari, a spus poliția, iar părinții biologici și bunicul au fost arestați.

Deși polițiștii au fost la această adresă de mai multe ori, nu au avut dovezile necesare pentru a efectua o percheziție completă a proprietății.

„Nu putem executa un mandat de percheziție sau să acționăm în baza unor vorbe, trebuie să acționăm pe baza informațiilor faptice. Și în 14 februarie, am obținut informații concrete, ceea ce a schimbat situația, a spus Sinagra.

El nu a vrut să precizeze care a fost indiciul primit.

Anchetatorii au vizitat frecvent casa, dar nu li s-a permis accesul peste tot.

Kimberly Cooper și Kirk Shultis Jr. au acuzat de fiecare dată poliția că i-au „hărțuit” și „trag de timp” în loc să o caute pe fetiță.

Când au reușit să percheziționeze casa, au descoperit că unul dintre dormitoare era al lui Paislee. Avea numele ei pe perete, mai multe haine erau răspândite în dormitor, patul părea să fi fost folosit”, a spus Sinagra.

În final, au descoperit camera secretă de sub scări, unde se afla ascunsă fetița.

„Credem că locația respectivă a fost folosită probabil de fiecare dată când am trimis polițiști acolo pentru a urmări o pistă”, a spus el.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri