Cum a supraviețuit o fetiță de 10 ani în munți, după ce s-a pierdut de părinții ei: „A fost extraordinar de rezistentă”

Data publicării:
fetita salvata
O fetiță de 10 ani a fost salvată după ce s-a rătăcit și a rămas singură pe timpul nopții în munții Cascade, în apropiere de Seattle, Washington. FOTO: Kittitas County Sheriff

O fetiță de 10 ani a fost salvată după ce s-a rătăcit și a rămas singură pe timpul nopții în munții Cascade, în apropiere de Seattle, Washington, transmite BBC.

Shunghla Mashwani s-a pierdut duminică, în timpul unei vizite cu familia ei în valea Cle Elum.

Ea a fost găsită a doua zi, după un efort masiv de căutare și salvare depus de echipe din tot statul Washington.

Autoritățile spun că a dormit între doi copaci pentru a se încălzi, temperatura fiind de 3 grade Celsius.

Shunghla, care a sosit în SUA din Afganistan în urmă cu doi ani, purta doar un tricou și o pereche de blugi când a dispărut.

„Fetița remarcabil de rezistentă a suferit doar câteva zgârieturi minore”, au precizat autoritățile.

Căutările au început duminică, când proprietarul unei cabane din zonă a observat un grup de adulți care o căutau pe fetiță într-o zonă izolată, fără servicii de telefonie mobilă, și s-a oferit să folosească telefonul său prin satelit pentru a contacta serviciile de urgență.

Mobilizare de forțe pentru căutarea fetiței

Peste 100 de membri ai echipei de salvare, majoritatea voluntari, au început apoi o căutare care a durat toată noaptea și a implicat două elicoptere și o tehnologie avansată de cartografiere la sol.

„Mă gândeam că îl voi găsi pe tatăl meu și voi continua să merg prin pădure pentru a-l găsi pe tatăl meu”, a declarat Shunghla, explicând cum a mers pe jos după ce s-a rătăcit.

Într-o postare pe Facebook, autoritățile au lăudat-o pentru instinctul impresionant de supraviețuire.

„A spus că știa că a fost un lucru bun să urmeze râul. S-a dovedit a fi o fetiță de 10 ani extraordinar de descurcăreață și de rezistentă”, au mai adăugat autoritățile.

Fetița a fost găsită luni și a fost dusă înapoi la părinții ei.

„Era acolo. Această fetiță dură se târâse printr-un kilometru și jumătate de tufișuri foarte dese pe pante abrupte”, a declarat un oficial, descriind cât de recunoscătoare au fost echipele de salvare că au găsit-o nevătămată.

Părinții fetei au declarat oficialilor că își petrec frecvent timpul în zona rurală din munții Cascade pentru că le amintește de Afganistan, țara lor natală.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri