Cum a transformat televiziunea Kremlinului incendiul devastator din Siberia într-un spectacol agresiv de propagandă

Data publicării:
Vladimir Soloviov
Vladimir Soloviov

„O crimă în masă premeditată”, astfel a catalogat incendiul devastator din Kemerovo unul dintre cei mai zeloși promotori ai Kremlinului, Vladimir Soloviov, vedeta postului TV Rossiya 1, scrie publicația online Meduza.

propagandistul
Vladimir Soloviov

Subiectul tragediei din orașul siberian Kemerovo a fost transformat, marți seara, în studioul postului Rossiya 1 într-un spectacol propagandistic în toată regula, din care liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a ieșit în rolul unui erou național a cărui „anchetă personală” privind cauzele dezastrului încearcă să fie deturnată de reprezentanții opoziției, precum Aleksei Navalnîi.

„Politizarea este foarte periculoasă. Va schimba total problema. Când o mulțime urlă și huiduie, știi clar că aceștia nu mai sunt oameni cu care poți vorbi. Atunci când cetățenii vor să discute, când vin cu cereri – ăsta e dreptul lor”, și-a început tirada de comentarii Vladimir Soloviov, acuzând voalat rudele îndurerate că ar da dovadă de un comportament primitiv.

„Când o mulțime cere sânge și nu dă doi bani pe fapte sau pe orice altceva, atunci nu mai vorbim despre educație civică, ci despre o revoluție, un Maidan. Acest lucru nu poate fi permis!”, a adăugat prezentatorul, afișând cunoscuta sa mimică glacială, îmbrăcat în sacoul său negru care imită o haină cazonă imperială.

Soloviov a sugerat că protestele din Kemerovo împotriva autorităților locale sunt finanțate de unul dintre opozanții lui Putin, magnatul Mihail Hodorkovski, și de Navalnîi, pe care prezentatorul l-a etichetat drept un „criminal multiplu”.

„Acești oameni încearcă acum să transforme durerea publicului într-un protest politic. Nu există nimic sfânt pentru ei”, a mai comentat Vladimir Soloviov.   

Mii de oameni au ieşit în stradă în oraşul siberian, dar şi la Moscova şi Sankt Petersburg, pentru a cere demisia celor responsabili de tragedie care a lăsat în urmă 64 de morți, dintre care 41 de victime copii. 

Primele informaţii ale anchetei arată nereguli grave, atât în construcţia, cât şi în funcţionarea centrului comercial. Mall-ul, deschis cu cinci ani în urmă, funcţiona fără autorizaţia pompierilor.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri