Galerie Foto Cum arăta Angela Merkel în copilărie și tinerețe. Colecție de fotografii „de epocă” cu cancelarul german

Data publicării:
Angela Merkel, fotografie alb-negu la vârsta de 17 ani
Angela Merkel la 17 ani. Foto: Profimedia Images

Ultimul mandat al Angelei Merkel în funcția de cancelar al Germaniei se apropie de sfârșit, iar după 16 ani, Germania va fi condusă de un nou cancelar. Duminică vor avea loc alegerile parlamentare din Germania, în urma cărora un nou guvern va fi format, iar un nou cancelar o va succeda pe Angela Merkel la conducerea Germaniei. Mai jos, o colecție de fotografii din copilăria, tinerețea și de la începutul carierei politice a Angelei Merkel.

Angela Merkel la vârsta de un an. Foto: Profimedia Images
Angela Merkel la vârsta de un an. Foto: Profimedia Images

Angela Merkel (n. Kasner) s-a născut în 1954 în Hamburg, RFG, și are origini germane și poloneze. Bunicul ei patern, Ludwik Kasner, a fost un polițist de etnie poloneză care a participat inclusiv la mișcarea de independență poloneză de la începutul secolului XX.

Tatăl viitoarei cancelare germane, Horst Kasner, pastor luteran, s-a mutat împreună cu familia în RDG, chiar în 1954, unde acesta primise o parohie.

În 1973, Angela a început să studieze fizica la Universitatea din Leipzig. Patru ani mai târziu se căsătorea cu Ulrich Merkel. Căsnicia ei avea să se destrame în 1982. Angela şi-a strâns într-o bună zi lucrurile şi a plecat, a povestit ulterior fostul soţ, care spune că despărţirea a fost neaşteptată. „Ea a luat maşina de spălat, eu am păstrat mobila”, a povestit mai apoi Ulrich Merkel.

De partea cealaltă, Angela Merkel a făcut un rezumat rece al acestei căsnicii: „Nu a fost o mare dragoste. Ne-am căsătorit pentru că toţi se căsătoreau”. Totuşi, a decis să păstreze numele de Merkel chiar şi după ce s-a recăsătorit, în 1998, cu profesorul de chimie cuantică Joachim Sauer. Sau „domnul Merkel”, cum îl ştie acum lumea întreagă.

Vâltoarea anilor '90 a atras-o irevocabil pe Angela Merkel în politică. S-a înscris în Uniunea Creştin Democrată, partidul pe care îl conduce şi azi. A candidat la primele alegeri de după reunificare şi a devenit membru al Bundestagului. Un mandat pe care îl păstrează deja de un sfert de veac.

Imediat după alegerile din 1990 a devenit ministru pentru Femei şi Tineret în cabinetul cancelarului Helmut Kohl. El este omul care avea să îi influenţeze decisiv cariera politică. Mulţi spun despre Kohl că este tatăl politic al Angelei Merkel. Fără el este greu de crezut că ar fi ajuns, în noiembrie 2005, în funcţia de cancelar federal, prima femeie care a ocupat această funcţie în istoria Germaniei.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri