Galerie Foto Cum arată luptătorul de la Azovstal căruia rușii i-au smuls cu clești dispozitivul care-i fixa brațul. Mihailo a fost operat în SUA

Data publicării:
mihailo colaj
Mihailo Dianov, luptătorul de la Azovstal, a fost operat în SUA. Foto: Twitter

Mihailo Dianov, luptătorul ucrainean cu brațul sfârtecat devenit simbolul rezistenței de la oțelăria Azovstal, a fost operat în Statele Unite ale Americii. Chirurgii amercani încearcă să îi refacă brațul, după ce rușii i-au smuls cu clești dispozitivul metalic care îi fixa brațul.

Mihailo Dianov, luptătorul ucrainean cu brațul sfârtecatm, a devenit simbolul rezistenței de la oțelăria Azovstal. Acesta a fost operat în SUA. Foto: Twitter
Mihailo Dianov, luptătorul ucrainean cu brațul sfârtecatm, a devenit simbolul rezistenței de la oțelăria Azovstal. Acesta a fost operat în SUA. Foto: Twitter

Pe rețelele sociale au fost publicate imagni cu Mihailo într-un spital din SUA. În spatele său pot fi observate radiografii cu brațul său înainte și după intervenția chirugicală.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Mihailo Dianov, luptătorul ucrainean cu brațul sfârtecat devenit simbolul rezistenței de la oțelăria Azovstal, s-a reunit cu familia, după mai bine de 4 luni de prizonierat la ruși. 

Acesta a fost eliberat în cadrul unui schimb de prizonieri. Mihailo, în vârstă de 42 de ani, a devenit cunoscut în toată lumea datorită unei fotografii în care apărea murdar, nebărbierit și cu haine jerpelite, dar făcând semnul victoriei, în timp ce ținea în mână o cană cu cafea, iar pe brațul bandajat avea montată o atelă metalică, fixată cu șuruburi. În ciuda stării sale evident degradate, bărbatul afișa un zâmbet liniștit și o mină încrezătoare.

Aliona Lavrușko, sora lui Mihailo Dianov, a vorbit despre tortura la care a fost supus fratele de către ruși. Ei i-au smuls cu clești dispozitivul medical care îi fixa brațul rănit și au făcut asta pe viu, ceea ce i-a distrus osul.

„Fratele meu nu a primit deloc îngrijiri medicale. Dispozitivul metalic de fixare externă a fost îndepărtat printr-o metodă brutală. Cele două capete superioare au fost deșurubate, iar cele inferioare pur și simplu au fost scoase pe viu, cu clești. Asta a deteriorat și mai mult osul, care era deja fragmentat”, a povestit Aliona Lavrușko.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri