Cum arată Pământul în alb-negru de pe navă spațială Orion a misiunii Artemis I

Data publicării:
fd2_opnav_art001e000013_large
Planeta Terra, văzută în alb-negru de pe navă spațială Orion. Foto: NASA

În a doua zi a misiunii Artemis I, nava spațială Orion și-a folosit camera de navigație optică pentru a face fotografii alb-negru ale planetei Pământ, transmite NASA.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Nava Orion urmează să intre în sfera de influență a Lunii. Intrarea lui Orion în sfera de influență lunară va face din Lună, în loc de Pământ, principala forță gravitațională care acționează asupra navei spațiale. 

Controlorii de zbor vor efectua o ardere de zbor la ieșire pentru a valorifica forța gravitației Lunii, a accelera nava spațială și a o direcționa către o orbită îndepărtată dincolo de Lună. 

În timpul zborului cu propulsie externă, Orion se va apropia la aproximativ 80 de mile de suprafața lunară.

Primul zbor al misiunii către Lună nu are echipaj uman, rolul său fiind de a testa noile echipamentele. La bord se află doar manechine cu senzori, cu ajutorul cărora se vor studia efectele radiațiilor cosmice asupra unui viitor echipaj uman. 

O misiune cu oameni la bord va avea loc, cel mai devreme, în 2025, spune NASA. 

Editor : M.D.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri