Galerie Foto Cum arată primii adidași pentru cai. Costă peste 1.000 de dolari și sunt produși în SUA

Data actualizării: Data publicării:
FgdSUg0XkAER-Tr
Construirea fiecărui set de pantofi durează până la 17 ore. Foto: Profimedia Images

Dacă ți-ai dorit vreodată o pereche de adidași care să potrivesc cu mărimea de la picior a unui cal, astfel încât să poți asorta încălțămintea ta sportivă cu a calului tău, ai noroc. Dar va trebui să plătești peste 1.000 de dolari pentru o pereche de adidași personalizați pentru cal, scrie CNN.

Marcus Floyd, un artist din Kentucky, a început să dezvolte prototipul unei perechi de adidași de cal ca parte a unei colaborări cu VisitLex, agenția publică de turism din Lexington.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

VisitLex a început colaborarea cu Floyd înainte de Breeder's Cup, o serie de curse de cai desfășurate în orașul Lexington pe 4 și 5 noiembrie.

Floyd are o experiență anterioară în proiectarea și modificarea încălțămintei. El a participat la diverse programe pentru a învăța cum să deconstruiască și să reconstruiască adidași populari.

Construirea fiecărui set de pantofi durează până la 17 ore. Foto: Profimedia Images
Construirea fiecărui set de pantofi durează până la 17 ore. Foto: Profimedia Images

Construcția fiecărui set de pantofi durează până la 17 ore, potrivit lui Floyd. Acesta a început prin cumpăra o pereche simplă de adidași. I-a desfăcut și apoi a reconstruit cu grijă fiecare piesă înainte de a asambla din nou pantofii deasupra unei cizme de protecție prefabricate pentru cai. 

S-a străduit să păstreze designul precis, ajustându-l la forma gleznei și copitei unui cal. Și da, adidașii sunt de fapt purtabili, spune Floyd.

Adidașii de cai VisitLex vor fi scoși la licitație pe 12 noiembrie, la Sneaker Ball, un eveniment de strângere de fonduri pentru organizații caritabile din Kentucky. 

Marcus Floyd intenționează să doneze 10% din totalul veniturilor de pe urma vânzării pantofilor către organizații nonprofit locale.  

Clienții care speră să-și încalțe calul cu cu încălțăminte personalizată pot comanda pantofii sport pe internet.

Editor : M.D.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri