Cum au ajuns zeci de indieni să numere trenuri câte opt ore pe zi și să plătească bani buni pentru asta

Data publicării:
Tren-India
Cei 28 de indieni care au numărat trenuri timp de o lună credeau că se pregătesc pentru o slujbă la căile ferate. Imagine cu caracter ilustrativ. Foto: Profimedia Images

28 de bărbați din sudul Indiei și-au petrecut câte opt ore pe zi, timp de o lună, numărând trenurile care trec prin gară, crezând că iau parte la un program de pregătire pentru a se angaja la căile ferate. Aceștia au plătit între 2.300 și 27.000 de euro fiecare pentru această "pregătire" unor presupuşi angajatori care s-au dovedit a fi escroci, notează BBC.

Un fost ofiţer în armata indiană, care a servit a servit drept intermediar pentru victime, fără să ştie la rândul său că are de-a face cu escroci, a alertat poliţia.

Poliţia Economică din Delhi a început investigaţia în luna noiembrie, dar detaliile anchetei au fost făcute publice abia acum.

Celor 28 de bărbaţi, din statul Tamil Nadu, li s-a cerut să stea câte opt ore pe diferite platforme ale principalei gări din Delhi şi să noteze câte trenuri trec pe acolo.

Acestora li s-a promis că vor deveni, ulterior, funcţionari sau asistenţi de trafic la căile ferate.

Una dintre victime a povestit pentru The Indian Express că se simte ruşinat acum, după ce a numărat trenuri de pomană timp de o lună.

"Am mers la Delhi pentru instructaj - tot ce trebuia să facem era să numărăm trenuri. Am fost sceptici, la început, dar unul dintre suspecţi era prieten bun cu un vecin. Acum îmi este ruşine", a spus acesta.

Fostul ofiţer de armată care a servit drept intermediar spune că a făcut totul pentru a ajuta şomerii din oraşul său, fără să ceară bani pentru asta. Acesta a fost contactat de unul dintre suspecţi care ar fi zis că are relaţii la mai multe ministere şi poate obţine slujbe bine plătite.

Bărbaţii recrutaţi ar fi trecut şi printr-o vizită medicală înainte să fie trimişi să numere trenuri. După ce au primit sumele de bani cerute, escrocii nu au mai răspuns la telefon.

Unele dintre victime s-au şi împrumutat pentru a face plăţile.

Escrocheriile în care indienilor li se promit slujbe în companiile de stat pentru bani sunt dese în acestă ţară.

Anul trecut, alte sute de indieni au plătit bani buni pentru a se angaja la căile ferate, pentru ca apoi să afle că totul a fost o escrocherie.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri