Cum au fost întâmpinați în Coreea de Nord inginerii care au proiectat rachetele balistice

Data publicării:
Coreea de Nord
Foto: KCNA

Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă balistică, iar inginerii care au lucrat la proiectarea ei au fost primiți ca niște adevărați eroi la Phenian, relatează Sky News.

Coreea de Nord
Foto: KCNA

Potrivit agenției de presă nord-coreene KCNA, mii de oameni au ieșit în stradă în costume tradiționale și haine colorate, pentru a sărbători reîntoarcerea oamenilor de știință care au creat racheta și au testat-o weekendul trecut.

Noul tip de rachetă balistică ar putea transporta armament greu, susțin nord-coreenii. Lansarea acesteia a avut loc duminică, în regiunea Kusong, unde au mai fost testate și alte rachete cu rază lungă de acțiune.

Kim Jong-un i-ar fi îmbrățișat pe ingineri, după ce a asistat la teste, și le-ar fi spus că "au muncit din greu pentru un lucru măreț".

Donald Trump a cerut sancțiuni mai dure pentru Coreea de Nord și a avertizat asupra posibilității izbucnirii unui conflict "de proporții", după testele de rachete efectuate de regimul de la Phenian.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri