Cum au murit cei 39 de chinezi ascunși în camionul din Marea Britanie

Data actualizării: Data publicării:
captuta twitter camion
Captură Twitter/ Camionul în care au fost găsite cele 39 de cadavre

Autoritățile din Marea Britanie și din Belgia desfășoară o amplă investigație pentru a afla cine sunt cei 39 de chinezi găsiți morți în camionul descoperit miercuri într-un parc industrial din Essex. Se presupune că ar fi vorba despre trafic de imigranți, existând un număr crescând de imigranți care încearcă să ajungă în Marea Britanie prin nordul Belgiei, după ce autoritățile franceze au înăsprit controalele în Calais, scrie The Guardian.

Oficialitățile engleze au avertizat de mai multe ori în legătură cu problema persoanelor traficate via Belgia în ultimii trei ani, portul Zeebrugge fiind un punct cheie de îmbarcare pentru imigranții care încearcă să ajungă în Anglia. Containerul cu cele 39 de cadavre a fost îmbarcat tot în portul Zeebrugge. 

Se cunosc puține lucruri până în acest moment despre circumstanțele în care au murit cei 39 de oameni. Containerul a fost înregistrat în Bulgaria, camionul în Irlanda, iar șoferul, arestat, este din Irlanda de Nord. Identitatea cadavrelor nu este cunoscută, Poliția din Essex a anunțat însă că este vorba despre 31 de bărbați și 8 femei. Camionul a intrat în Marea Britanie prin portul Holyhead sâmbătă și toți pasagerii se presupune că ar fi murit până miercuri dimineața, când containerul a fost deschis. Nu e clar dacă au murit asfixiați, dar condițiile morții lor au fost îngrozitoare, scrie presa britanică. Temperatura în containerul în care au fost închiși era de sub minus 25 de grade Celsius. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ambasada Chinei la Londra a emis un comunicat în care arată că este îndurerată de vestea morții celor 39 de cetățeni chinezi și că se află în legătură cu autoritățile britanice, pentru a afla identitatea victimelor.

(Editor A.D.) 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri