Cum este prezentată invazia din Ucraina de presa din Rusia controlată de stat

Data actualizării: Data publicării:
Pompierii sting un incendiu provocat de un bombardament
Urmările unui bombardament în estul Ucrainei. Foto: Profimedia Images

Cele mai multe canale TV prezintă invazia din Ucraina ca pe o măsură necesară de autoapărare, îndreptată exclusiv împotriva armatei ucrainene, însă acest lucru se explică prin aceea că mass-media rusă este controlată, în marea ei majoritate, de stat, explică corespondentul BBC la Moscova Francis Scarr.

Canalele de știri au citat un comunicat al Ministerului Apărării în care se spune că „arme de înaltă precizie” au fost folosite împotriva bazelor militare ucrainene, dar fără nicio amenințare pentru civili.

Canalul oficial Rossiya 1 și-a început astfel buletinul de știri: „Astăzi, Rusia a început o operațiune militară specială menită să-i protejeze pe oamenii care în ultimii opt ani au fost supuși abuzurilor și genocidului de către regimul de la Kiev”.

Mai multe televiziuni de știri au prezentat reacții ale cetățenilor din regiunile din estul Ucrainei, aflate sub controlul rebelilor, care se arătau încântați de ceea ce se întâmpla.

Două persoane din Donețk i-au spus unui reporter de la Rossiya 24, canal de știri al statului: „Este magnific. Nu există alte cuvinte pentru a descrie", a spus un bărbat, în timp ce o femeie a spus „Sunt foarte fericită. Am așteptat opt ​​ani pentru asta".

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri