Cum funcționează un nou posibil tratament antiviral împotriva Covid, identificat în SUA de o echipă de cercetători

Data actualizării: Data publicării:
barbat cu masca si manusi albastre care tine in mana un tub cu medicamente
Mai mulți cercetători americani au identificat un nou posibil tratament antiviral împotriva COVID-19. Foto: Profimedia

Cercetători americani au identificat un nou posibil tratament antiviral eficient împotriva COVID-19, potrivit unui studiu realizat de Institutul Naţional de Sănătate Publică (NIH - National Institute of Public Health) şi publicat în revista Science. Medicamentul se administrează pe cale orală și poate limita infectarea cu virusul SARS-CoV-2. 

Concret, medicamentul experimental TEMPOL, care se administrează pe cale orală, a avut rezultate promiţătoare împotriva acestei boli, cum sugerează studiile efectuate asupra culturilor de celule.

TEMPOL poate limita infectarea cu virusul SARS-CoV-2 prin alterarea activităţii enzimei virale numită ARN replicant, ce permite noului coronavirus replicarea genomului şi să se multiplice odată pătruns în celulă.

Într-un comunicat, NIH a precizat că, pentru realizarea acestei cercetări, oamenii de ştiinţă au studiat dacă această enzimă are nevoie de depozite de fier şi de sulf pentru a-şi susţine structura. Cercetătorii au ajuns la concluzia că, în cazul virusului SARS-CoV-2, această enzimă are nevoie de astfel de depozite de fier şi de sulf pentru a putea funcţiona în mod optim, relatează EFE, citat de Agerpres. 

Prin această descoperire, cercetătorii au putut astfel exploata slăbiciunile noului coronavirus, având în vedere că TEMPOL poate reduce astfel de acumulări de fier şi sulf.

De fapt, ei au descoperit, graţie experimentelor realizate pe culturi de celule, că acest medicament poate inhiba procesul de multiplicare a virusului.

De asemenea, potrivit unor studii realizate în prealabil asupra animalelor de laborator, doze ale acestui medicament antiviral au fost eficiente în cazul unor ţesuturi care sunt principala ţintă a coronavirusului, precum glandele salivare sau plămânii.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri