Foto Cum îl trolează piloții taiwanezi pe Xi Jinping. De la ce i se trage liderului chinez porecla „Winnie the Pooh”

Data publicării:
piloti taiwan
Piloții taiwanezi îl trolează pe Xi Jinping. Foto: Twitter/NEXTA

Imaginile cu piloții taiwanezi pregătiți de zbor au devenit virale pe rețelele sociale. Aceștia îl trolează pe președintele chinez Xi Jinping purtând ecusoane în care apare personajul „Winnie the Pooh”, lovit de un alt caracter animat. Liderul de la Beijing a fost de multe ori asemănat cu ursul de pluș „Winnie”, fiindu-i atribuită această poreclă încă din 2013.

Pe ecuson sunt brodate și câteva mesaje în limba engleză. „Pregătiți 24/7” și „Scramble” (n.red. Încăierare).

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Asemănarea cu Winnie the Pooh a devenit o modalitate pentru oamenii din China de a-l ridiculariza pe președintele Xi Jinping. În 2018, China a interzis lansarea lui Christopher Robin, o nouă adaptare cinematografică a poveștii îndrăgite a lui AA Milne despre Winnie the Pooh.

Asocierea liderului chinez cu personajul animat a început când Xi a vizitat SUA în 2013, iar o imagine cu Xi și Obama mergând împreună a dus la comparațiile cu Winnie – un Xi corpolent – ​​care mergea cu Tigger, un Obama slăbănog.

obama si xi jinping comparat cu winnie si tigger

Xi a fost din nou comparat cu personajul Winnie în 2014, în timpul unei întâlniri cu premierul japonez, Shinzo Abe, care a luat rolul magarului pesimist și sumbru, Eeyore.

imagine in care xi jinping este comparat cu winnie

O altă comparație între Xi și Winnie în timpul unei parade militare din 2015 a devenit imaginea cea mai cenzurată din China în acel an.

În ultimele zile, tensiunile dintre China și Taiwan au crescut, după ce Beijingul a testat capacități militare integrate în condițiie efective de luptă și că a exersat lovituri de precizie și o potențială blocadă a insulei.

Ministerul Apărării al Taiwanului a anunţat că a detectat luni 11 nave de război şi 59 de avioane chineze în jurul insulei.

Televiziunea de stat chineză a anunțat, mai devreme, luni, că avioane, inclusiv bombardiere cu capacități nucleare H-6, înarmate cu rachete reale, și nave de război, au efectuat exerciții pentru „o situație de blocadă cuprinzătoare a insulei pe mai multe direcții”. Conform armatei chineze, portavionul Shandong a fost, de asemenea, activ la exerciții. Taiwanul a urmărit portavionul încă de săptămâna trecută.

China consideră insula Taiwan ca făcând parte a teritoriului său, în ciuda faptului că nu a deținut-o niciodată și se opune cu furie la orice sugestie de independență a guvernului de la Taipei, un succesor al primei republici chineze, fondată după prăbușirea monarhiei chineze în 1911.

Editor : Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri