Cum încearcă Rusia să justifice atacul barbar din Vinița, soldat cu 23 de morți

Data actualizării: Data publicării:
profimedia-vinita bombardament3
Zeci de morți și răniți după un bombardament rusesc cu rachete Kalibr în Vinița. Foto: Profimedia Images

Clădirea din Vinița bombardată joi de armata rusă cu rachete Kalibr lansate din Marea Neagră ar fi fost folosită de oficiali militari ucraineni pentru a se întâlni cu furnizori de arme străini, susține Ministerul rus al Apărării, în încercarea sa de a justifica atacul care a ucis 23 de persoane, printre care și trei copii.

Ucraina a negat că vreo țintă militară a fost lovită, declarând că atacul a ucis cel puțin 23 de persoane și a lovit un centru cultural folosit de veterani pensionari.

Cu toate acestea, Ministerul rus al Apărării susține că atacul viza o clădire folosită de oificialii ucraineni pentru a se întâlni cu furnizori de arme străini.

„În data de 14 iulie, rachete Kalibr au fost lansate asupra Casei Ofițerilor din Vinița. Clădirea găzduia o conferință a comandamentului Forțelor Armate Ucrainene și reprezentanți ai furnizorilor de arme străini”, a declarat vineri general-locotenentul Igor Konașenkov, purtătorul de cuvânt al ministerului rus al Apărării, potrivit Reuters.

„Atacul a rezultat în eliminarea participanților”, a adăugat acesta.

Momentul exploziei uneia dintre rachetele rusești care au lovit joi orașul ucrainean Vinița a fost surprins de mai multe camere de supraveghere. Pe imaginile publicate de agenția TPYXA se vede cum oamenii se aruncă la pământ sau o iau la fugă în căutarea unui adăpost.

Potrivit ultimului bilanț anunțat de autoritățile ucrainene vineri dimineața, cel puțin 23 de persoane și-au pierdut viața în urma atacului cu rachete Kalibr, inclusiv 3 copii. Cel mai mic din aceștia aveau doar 4 ani.

Rusia a negat în mod repetat că atacurile sale vizează ținte civile, în pofida muntelui de dovezi în acest sens. ONU spune că mii de civili au fost uciși în Ucraina de la declanșarea războiului pe 24 februarie, mulți dintre aceștia în atacuri deliberate împotriva populației ucrainene.

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri