Cum profită extremiștii dreptei din Franța de uciderea fetiței găsite în valiză. "Ce vă împiedică să opriți imigrația?"

Data publicării:
omagiu in paris dupa uciderea fetitei de 12 ani
Parisul, în stare de șoc după ce o fetiță ucisă a fost găsită într-o valiză. FOTO: Profimedia Images

Durerea și indignarea din Franța, după uciderea fetiței găsite ulterior într-o valiză într-un tomberon, s-au transformat într-o dispută politică cu privire la statutul de emigrant al femeii cercetate pentru această crimă.

Femeia de 24 de ani, Dahbia B, a fost arestată preventiv pentru crimă, viol și acte de tortură.

Este vorba despre o femeie venită din Algeria, în urmă cu șase ani, ca studentă, scrie BBC. Permisul de ședere în Franța expirase din august și atunci i se pusese în vedere să părăsească țara în termen de o lună, dispoziție pe care ea nu a respectat-o. Femeia nu avea antecedente penale.

Crima a declanșat un val de critici din partea extremiștilor de dreapta din Franța, care au ridicat problema de ce un emigrant algerian care avea ordin să părăsească țara mai era încă acolo.

Președintele Emmanuel Macron s-a întâlnit marți cu părinții fetei ucise și le-a promis sprijinul deplin. La scurt timp după aceea, Marine Le Pen a condamnat politica lejeră privind migrația. „Suspectul în acest act barbar nu ar fi trebuit să fie în țara noastră; ce vă împiedică să opriți această imigrație necontrolată?”, a susținut lidera de extremă dreapta. Premierul Elisabeth Borne a făcut apel la decență și i-a cerut să respecte durerea părinților și memoria Lolei, spunând: „Lăsați poliția și justiția să-și facă treaba”.

Totodată, deputatul republican Éric Pauget i-a reproșat ministrului de justiție că „Lola și-a pierdut viața pentru că nu a expulzat acest cetățean”.

Ministrul de Interne Gérald Darmanin a făcut apel la politicienii de extremă dreaptă să reflecteze asupra consecințelor vorbelor lor.

Parisul este în stare de șoc după ce o fată de 12 ani a fost ucisă, iar cadavrul i-a fost găsit într-o valiză într-un container din curtea blocului ei. 

Fata, pe nume Lola, fusese la școală în fatidica zi, dar nu a mai ajuns acasă. Tatăl a alertat poliția după ce copilul nu s-a întors acasă după-amiaza. Seara, lângă bloc, cadavrul fetei a fost găsit într-o cutie acoperită cu un material. Avea mâinile și picioarele legate, iar pe gât avea o tăietură, deși autopsia făcută în weekend a stabilit că ea a murit prin asfixiere. Pe picioare au fost găsite două post-it, pe unul scriind "0", iar pe celălalt "1".

Sâmbătă devreme, poliția a arestat o femeie de 24 de ani, Dahbia B, născută în Algeria. În acest caz a mai fost arestat un bărbat în vârstă de 43 de ani, care ar fi ajutat la ascunderea cadavrului.

 

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri