Cum se răzbună Putin pe SUA pentru sancțiuni. Frații lui Biden nu mai au voie să meargă în Rusia

Data actualizării: Data publicării:
Vladimir Putin
Dictatorul rus, Vladimir Putin. Foto: Profimedia Images

Regimul de la Kremlin a anunțat, vineri, că interzice intrarea pe teritoriul Rusiei a 200 de americani, printre aceștia numărându-se și membri ai familiei Biden, doi frați și o soră a președintelui Joe Biden. De altfel, și purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a primit interdicție de a mai intra în Rusia. Decizia ridicolă a Kremlinului a fost motivată ca fiind „un răspuns la sancțiunile SUA”.

Această decizie a fost luată „ca răspuns la sancţiunile tot mai numeroase ale administraţiei lui Joe Biden, nu numai împotriva oficialilor ruşi (...), ci şi a tuturor celor care, dintr-un motiv sau altul, nu sunt pe placul Washingtonului”, explică diplomația lui Putin într-un comunicat.

Printre persoanele care au primit interdicţie de intrare în Rusia se numără James Brian Biden şi Francis William Biden, doi fraţi ai preşedintelui american, precum şi sora lor, Valerie Biden Owens.

Pe listă figurează, de asemenea, senatorul independent de Vermont, Bernie Sanders, unul dintre cei mai duri critici ai invaziei rusești, dar și personalităţi politice şi membri ai administraţiei preşedintelui Biden.

Rusia acuză toate aceste persoane că sunt „implicate în promovarea unei campanii rusofobe şi de sprijinire a regimului de la Kiev”, conform comunicatului.

La sfârşitul lunii iunie, Rusia a anunţat că interzice intrarea pe teritoriul său a soţiei şi fiicei preşedintelui american, după ce guvernul de la Washington a sancţionat membri ai familiei lui Vladimir Putin, în special pe cele două fiice ale sale, şi pe dictatorul rus însuşi. Biden, la rândul său, are interdicţie de intrare în Rusia.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri