Cum vede șeful Pentagonului sfârșitul războiului din Ucraina: „Cred că acesta este principalul lor scop”

Data publicării:
profimedia-0720562660
Secretarul de stat al Apărării SUA, Lloyd Austin, alături de ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Resnikov, la reuniunea din 8 septembrie organizată la baza americană de la Ramstein din Germania. Foto: Profimedia Images

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat într-un interviu pentru CNN că armele și echipamentele pe care Statele Unite le furnizează Ucrainei îi vor ajuta pe ucraineni să ia inițiativa pe câmpul de luptă și să spargă liniile defensivei ruse. El crede că Războiul se va încheia la masa negocierilor și că ucrainenii vor să elibereze toate teritoriile.

„Capacitățile pe care le furnizăm (...) cred că le vor pemite ucrainenilor să schimbe dinamica pe câmpul de luptă. Mai degrabă decât să avem un blocaj pe front, probabil îi veți vedea pe ucraineni luând inițiativa și creându-și oportunități pe care să le valorifice. Antrenăm și echipăm mai multe brigăzi de infanterie macanizată. Este o forță substanțială. Pe lângă aceasta, furnizăm artilerie, deci vor avea mijloace să spargă apărarea rușilor și să facă manevre. Cred că acest lucru va crea o nouă dinamică, a declarat Lloyd Austin într-un interviu pentru CNN.

Șeful Pentagonului este de părere că războiul din Ucraina se va încheia la masa negocierilor, iar ucrainenii urmăresc să-și elibereze toate teritoriile ocupate de ruși.

„Cel mai probabil, (războiul - n.r.) se va încheia negocieri, iar ucrainenii sunt interesați să-i alunge pe ruși de pe teritoriul lor suveran. Cred că acesta este principalul lor scop, dar îi voi lăsa pe ucraineni să vorbească pentru ei înșiși”, a mai spus Lloyd Austin.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri