Cum vrea Duma de Stat să „potolească” absenteismul deputaților ruși

Data publicării:
87

Șeful Dumei de Stat a Rusiei, Viaceslav Volodin, vrea să întărească disciplina în camera inferioară a Parlamentului, precizând că la începutul fiecărei sesiuni plenare va fi anunțat numărul deputaților absenți.

După înregistrarea zilnică de dimineață, Olga Sevastianova, președintele Comisiei de reglementare din cadrul Dumei de Stat, va anunța numărul deputaților care lipsesc de la sesiune și motivul absenței, relatează agenția Interfax.

Potrivit sursei citate, vor fi considerate legitime următoarele motive: călătoriile de afaceri, vacanțele, studiile sau concediul medical.

Viaceslav Volodin a menționat, însă, că numele deputaților absenți care nu se încadrează în acestă listă de motive nu vor fi făcute publice la începutul sesiunii plenare, adăugând că măsura disciplinatorie este luată pentru ca „toată lumea să aibă o imagine foarte clară” privind responsabilitatea funcției.

Decizia Dumei de Stat vine în contextul în care mass-media din Rusia a scris că tot mai mulți deputați aleg să nu mai participe la sesiune plenare, lăsându-și colegii prezenți să voteze în locul lor, lucru care este împotriva regulamentului de funcționare.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri