Cumnatul lui Igor Dodon a fost prins de procurori în timp ce mânca o chitanță care îl incrimina pe fostul președinte

Data publicării:
Igor Dodon
Igor Dodon, fost președinte al Republicii Moldova. Foto: Profimedia Images

Cumnatul lui Igor Dodon a fost surprins de procurorii moldoveni care făceau percheziții la locuința fostului președinte în timp ce încerca să mănânce o chitanță care dovedea că Dodon este beneficiarul bazei de odihnă din Sadova, relatează Jurnal.md.

Informația a fost, ulterior, confirmată de parchetul moldovean care a anunțat că „O persoană a încercat să distrugă probele prin înghițire”.

Conform presei din Republica Moldova, persoana care a încerca să înghită respectiva chitanță este cumnatul lui Igor Dodon, Petru Merineanu.

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, actual președinte de onoare al PSRM, a fost reținut pentru 72 de ore pentru acuzații de corupție și trădare. Ofițerii Serviciului de Informații și Securitate din Republica Moldova, împreună cu procurorii anticorupție, au descins cu percheziții la domiciliul fostului președinte.

Acțiunile de urmărire penală sunt demarate la cel puțin două apartamente care i-ar aparține lui Dodon, dar care ar fi înregistrate pe numele cumnatului său, dar și a finului socialistului, fostului ofițer al SPPS, Lilian Filipov.

Potrivit procurorului responsabil de comunicare cu mass-media din cadrul Procuraturii Generale, perchezițiile se efectuează la imobile deținute prin persoane interpuse, în cadrul dosarului penal pornit în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunilor: coruperea pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de Patrie și îmbogățire ilicită.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri