Cursă contracronometru în Vietnam pentru salvarea unui băiat căzut într-un puț extrem de îngust, dar adânc de 35 de metri

Data publicării:
copil vietnam
Sursa foto: Profimedia Images

Salvatorii din Vietnam sunt implicați într-o cursă contracronometru pentru a scoate la suprafață un băiat de 10 ani care a căzut într-un puț extrem de îngust aflat pe un șantier, informează BBC.

Potrivit relatărilor, Ly Hao Nam căuta fier vechi când a căzut în puțul unui stâlp de susținere din ciment, în provincia Dong Thap. Incidentul a avut loc pe 31 decembrie.

Echipele de salvare încearcă de atunci să-l scoată la suprafață, pompând între timp oxigen în interiorul stâlpului adânc de 35 de metri lungime pentru a-l ajuta pe băiat să respire.

Ly Hao Nam a fost auzit plângând și cerând ajutor în urmă cu două zile, însă n-a dat niciun semn când o cameră video a fost coborâtă, luni, la el. "Facem tot ce putem, nu știm încă în ce stare se află", a declarat unul dintre salvatori pentru AFP.

Multora nu le-a venit să creadă că cineva putea să cadă prin gaura stâlpului, care are un diametru de doar 25 de centimetri.

Părinții lui Ly Hao Nam se află la fața locului și urmăresc operațiunea de salvare.

Până acum, echipele de salvatori au încercat să ridice stâlpul cu macarale și excavatoare, însă nu au reușit. Totodată, au înmuiat solul din jurul lui pentru a-l elibera din pământ, însă asta n-a făcut decât să încline stâlpul și să complice operațiunea de salvare.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri