Cuști cu oi în veste albastre. Cel mai recent mesaj de amenințare la adresa principalului cotidian de opoziție din Rusia

Data publicării:
novaya

Un cotidian din Rusia, cunoscut pentru pozițiile sale critice față de Kremlin și pentru investigațiile despre corupția politică, a primit un mesaj de amenințare: mai multe cuști cu oi îmbrăcate în vestele albastre pe care le poartă de obicei jurnaliștii în zonele de conflict.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ținta amenințării a fost cotidianul Novaya Gazeta, fondat în 1993 de către Mihail Gorbaciov, ultimul lider al URSS, cu banii primiți după câștigarea în 1990 a Premiului Nobel pentru Pace.

Când jurnaiștii au ajuns la redacție, au descoperit oile în cuști. „Press: Novaya Gazeta”, scria pe vestele albastre ale ovinelor.

CITIȚI ȘI: Metoda înspăimântătoare prin care sunt amenințați politicienii de opoziție în Rusia

În urmă cu două săptămâni, un alt mesaj de amenințare a sosit pe adresa cotidianului: o coroană funerară însoțită de un bilet pe care scria „Denis Korotkov este un trădător de patrie”.

Denis Korotkov este unul dintre colaboratorii ziarului Novaya Gazeta și jurnalistul care a scos la iveală rețeaua complexă de mecernariat rusesc din Siria.

A doua zi, un al doilea mesaj de amenințare, dedicat de data aceasta redactorului-șef, Serghei Kozheurov - o țeastă de capră într-un coș de răchită. 

Cotidianul a postat pe Twitter o imagine cu oile găsite la intrarea redacției: „Cineva a abandonat nouă oi la sediul nostru. De data asta sunt animale vii. Am cumpărat niște varză pentru ele. Acum încercăm să le găsim câte un nume. Ajutați-ne, vă rugăm!”.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri