Cel puțin un mort și zeci de răniți în Japonia, în urma cutremurului cu magnitudinea 6,3. Mai multe clădiri au fost avariate

Data actualizării: Data publicării:
Pompieri iau parte la o simulare de intervenție în caz de cutremuri în Tokyo, Japonia, pe 9 martie 2018.
Autoritățile din Japonia au primit mai multe apeluri care anunțau că au fost clădiri avariate în urma seismului. Foto: Profimedia Images

ACTUALIZARE Cel puţin o persoană a murit şi 21 au fost rănite în urma unui puternic cutremur produs vineri în Japonia, care a provocat alunecări de teren şi a blocat temporar circulaţia trenurilor de mare viteză, informează AFP, potrivit Agepres. 

Responsabilii JMA au avertizat locuitorii cu privire la posibile replici şi alunecări de teren în zilele următoare, însă au precizat că nu există riscul unui tsunami. „A avut loc un cutremur puternic şi lung care a durat circa două minute. M-am speriat pentru că nu se termina”, a declarat o responsabilă locală pentru postul public de televiziune NHK.

Purtătorul de cuvânt al guvernului japonez, Hirokazu Matsuno, a declarat mass-media că o persoană a murit şi a fost semnalată prăbuşirea mai multor clădiri. Victima a decedat după ce a căzut de pe o scară în Suzu, un oraş de pe coasta Mării Japoniei, a declarat pentru AFP un oficial local, adăugând că 21 de persoane au fost rănite.

Știrea inițială

Un seism cu magnitudinea 6,3 s-a produs vineri în Japonia, în prefectura Ishikawa din vestul țării, au anunțat autoritățile care spun că mai multe clădiri au fost avariate iar unele curse de tren au fost suspendate.

Nu a fost emisă o avertizare pentru tsunami după seism, a precizat postul public de televiziune NHK, însă experții spun că este de așteptat ca nivelul mării să crească cu 20 de centimetri.

Nu au fost raportate anomalii la centrala nucleară Shika, situată în prefectura Ishikawa, şi nici la centrala nucleară Kashiwazaki-Kariwa din prefectura învecinată Niigata, au relatat postul de televiziune NTV şi agenţia de presă Kyodo.

Potrivit autorităților, cutremurul a avut intensitatea 6 pe scara "shindo" folosită în Japonia. Cea mai mare intensitate pe această scară este 7.

Postul public de televiziune a anunțat că autoritățile au primit mai multe apeluri privind clădiri avariate în urma seismului, iar autoritățile le evaluează în prezent. Nu există informații că ar fi fost victime.

Seismul a dus și la anularea mai multor curse de tren în provincia afectată.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri