Cutremur puternic în Filipine. Seismul cu magnitudinea de 6,4 ar fi provocat pagube importante

Data publicării:
cutremur filipine
Foto: USGS

Un seism cu magnitudinea 6,4 s-a produs marţi seară în nordul Filipine, a anunţat Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), o expertă din cadrul instituţiei precizând că e posibil ca mişcarea telurică să fi provocat pagube importante, informează AFP.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Ne aşteptăm la pagube”, a declarat pentru presă seismologul Charm Villamil referindu-se la cutremurul care s-a produs la ora 22:59 (14:59 GMT) în apropierea oraşului Dolores, transmite Agerpres.

Ea a precizat că impactul asupra clădirilor depinde de soliditatea acestora, precum şi de caracteristicile solului. Seismul a fost resimţit până în capitala Manila, situată la o distanţă de peste 330 de kilometri înspre sud.

În luna iulie, un seism cu magnitudinea 7 produs în aceeaşi regiune a provocat alunecări de teren în această zonă muntoasă care au dus la moartea a 11 persoane şi la sute de răniţi.

Cutremurele sunt frecvente în Filipine, arhipelag situat pe „Centura de foc” a Pacificului, o regiune sub formă de arc activă din punct de vedere seismic care se întinde din Japonia până în Asia de Sud-Est şi în bazinul Oceanului Pacific.

Departamentul de apărare civilă din Filipine organizează în mod regulat exerciţii de simulare a seismelor în zonele unde se află liniile de falie active. În octombrie 2013, un cutremur cu magnitudinea 7,1 care s-a produs în insula Bohol, situată în centrul arhipelagului, a făcut peste 200 de victime.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri