Video Danemarca cere ajutorul companiei Nord Stream pentru recuperarea unui obiect găsit lângă gazoductul avariat de explozii

Data actualizării: Data publicării:
conducta nord stream 2 sparta de exploziesub apa
Conducta Nord Stream2 a fost retezată de forța exploziei. Sursă foto: captură video TV 2/Bornholm

Danemarca a invitat consorţiul Nord Stream să participe la recuperarea unui obiect cilindric găsit în apropiere de gazoductul Nord Stream 2, la şase luni după operaţiunea de sabotaj care a produs explozii la conductele din Marea Baltică.

„Agenţia de Energie a propus companiei proprietare, Nord Stream 2, să participe la operaţiunea de recuperare”, a precizat autoritatea daneză într-un comunicat transmis joi seară, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Data operaţiunii nu este cunoscută încă şi nici răspunsul operatorului, unde compania rusă Gazprom este acţionar majoritar.

Obiectul, care nu a fost identificat, dar nu constituie un risc pentru securitate, conform agenţiei, trebuie recuperat cu ajutorul Apărării daneze.

La aproape şase luni după exploziile care au afectat gazoductele Nord Stream 1 şi 2, responsabilitatea pentru acest atac submarin rămâne învăluită în mister, în ciuda unor anchete penale în ţările din jurul locului unde s-a produs actul de sabotaj (Germania, Suedia şi Danemarca).

La începutul lunii martie, Germania a anunţat că anchetează o barcă suspectată că a transportat explozibili la faţa locului, fără a putea trage concluzii încă despre identitatea autorilor.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri