Danemarca ia exemplul lui Boris Johnson și începe negocieri cu Rwanda pentru deportarea imigranților

Data publicării:
Mattias Tesfaye
Mattias Tesfaye, ministrul danez al imigrației. Foto: Profimedia Images

Danemarca a intrat în discuții cu Rwanda pentru stabilirea unei noi proceduri de deportare a refugiaților care încearcă să obțină azil, preluând un plan al prim-ministrului Regatului Unit, Boris Johnson, relatează Reuters.

Danemarca, țară care a devenit cunoscută în ultimul deceniu pentru duritatea crescândă a politicilor sale în domeniul imigrației, a adoptat, anul trecut, o lege prin care refugiații care ajung pe teritoriul său pot fi internați în centre de azil într-o țară parteneră.

La acel moment, însă, Danemarca nu găsise încă o țară parteneră care să-i asigure funcționalitatea acestui plan criticat dur de organizațiile pentru drepturile omului, ONU și Comisia Europeană.

„Dialogul nostru cu guvernul Rwandez a inclus și un mecanism pentru transferul celor care vor să obțină azil politic”, a spus ministrul imigrației, Mattias Tesfaye, într-un mesaj pentru Reuters.

Prin acest plan, Danemarca susține că vrea „o abordare mai demnă a problemei imigranților decât cea folosită de traficanți și care caracterizează migrația în acest moment”. O justificare similară a fost folosită și de guvernul britanic.

Danemarca nu a stabilit, încă, un acord cu Rwanda în acest sens, a mai spus oficialul, însă parlamentul a fost convocat, joi pentru a discuta planul.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri