Video Dans „Haka” realizat de militarii neozeelandezi pentru încurajarea ucrainenilor. Cum sună expresia „Slavă Ucrainei” în acest ritual

Data actualizării: Data publicării:
Dans Haka realizat de militarii neozeelandezi pentru Ucraina
Dans Haka realizat de militarii neozeelandezi pentru Ucraina. Captură gif: Twitter/ministerul ucrainean al Apărării

Ministerul ucrainean al Apărării a publicat un clip video în care este prezentat un dans „Haka” realizat de militari neozeelandezi, ca o formă de încurajare și „sprijin” pentru ucraineni.

„Da, dansul poate fi o armă”, este comentariul care însoțește respectivul clip publicat pe contul de twitter al ministerului Apărării de la Kiev.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Înaintea începerii ritualului, militarii neozeelandezi strigă „Slavă Ucrainei”.

„Haka” este un „dans războinic” tradițional, practicat de populația maori a Noii Zeelande. Ceremonialul este un strigăt de război, fiind practicat de obicei înaintea bătăliilor, pentru a intimida adversarii. Dacă Haka nu era executat la unison de către războinici, într-o sincronie perfectă, se credea că sorții bătăliei sunt potrivnici.

Astăzi, dansul haka este o parte integrantă a culturii neo-zeelandeze, fiind practicat și la ceremoniile oficiale sau de bun venit pentru înalții demnitari străini care vizitează Noua Zeelandă. Naționala All Blacks a adoptat dansul încă din 1884.

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri