Sari la conținut
News Alert

David Petraeus, posibil secretar de stat în administrația Trump

Președintele ales al SUA Donald Trump s-a declarat impresionat luni seara, în urma întâlnirii cu generalul David Petraeus, un fost comandant al trupelor americane din Irak, care şi-a dat demisia în urmă cu patru ani de la conducerea Agenţia Centrală de Informaţii (CIA), despre care presa americană a scris că ar fi unul dintre candidații la funcția de secretar de stat al Statelor Unite.

petraeus

Agenţii FBI au descoperit că generalul avea o relaţie extramaritală cu autoarea propriei sale autobiografii şi i-a transmis acesteia informaţii secrete, fiind condamnat ulterior la doi ani de închisoare cu suspendare şi la plata unei amenzi de 100.000 de dolari, transmite Reuters.

”Tocmai m-am întâlnit cu generalul Petraeus - extrem de impresionat”, a scris Donald Trump pe Twitter la scurt timp după finalizarea discuţiei de o oră cu Petraeus.

Generalul este considerat favorit pentru poziţia de secretar de stat în noua administraţie republicană, însă Donald Trump ar putea să-l trimită şi la conducerea Pentagonului.

David Petraeus a condus trupele americane atât în Irak, cât şi în Afganistan. Însă, procurorii americani l-au condamnat în aprilie 2015 la doi ani de închisoare cu suspendare, după ce acesta a pledat vinovat la acuzaţiile de retragere şi reţinere neautorizată de informaţii secrete, pe care le-a transmis amantei sale Paula Broadwell.

Un al doilea favorit pentru poziţia de secretar de stat este republicanul Mitt Romney.