De ce i-a retras Ecuadorul azilul politic lui Julian Assange. Moreno invocă „un comportament agresiv”

Data actualizării: Data publicării:
julian assange
Sursa foto: captura Twitter

Președintele Ecuadorului, Luis Moreno, a explicat, într-un comunicat de presă, că decizia țării sale de a-l evacua și a permite arestarea fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, după șapte ani petrecuți în ambasada Ecuadorului din Londra, a fost luată din cauza „comportamentului nerespectuos și agresiv al domnului Assange”, relatează CNN.

julian assange
Sursa foto: captura Twitter

VIDEO. Momentul în care Julian Assange este arestat și scos în cătușe din Ambasada Ecuadorului

„Astăzi anunț că acest comportament nerespectuos și agresiv al domnului Julian Assange, declarațiile ostile și amenințătoare ale organizației pe care o conduce la adresa Ecuadorului, dar mai ales încălcarea tratatelor internaționale au ajuns într-un punct în care azilul acordat lui Assange nu mai este sustenabil și viabil”, a transmis Luis Moreno.

Președintele Ecuadorului lasă să se înțeleagă că Julian Assange este cel care ar fi provocat decizia de a-l lăsa fără azil și a-l da pe mâna autorităților.

„Răbdarea Ecuadorului a depășit o limită, din cauza comportamentului domnului Assange. A instalat un echipament electric de distorsiune, care este interzis. A blocat camerele de supraveghere ale Misiunii Ecuadorului în Londra”, mai transmite președinția Ecuadorului.

Mai mult, guvernul Ecuadorului îl acuză pe fondatorul WikiLeaks că „a mânjit cu fecale pereții ambasadei” și invocă mai multe conflicte pe care le-ar fi provocat Julian Assange în decursul celor șapte ani petrecuți în ambasadă.

Citește și: Ce i-a promis Londra președintelui Ecuadorului, înainte de arestul lui Assange: Nu va fi torturat sau ucis

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri