De la haine de lux la ținuta kaki. Cum vor fi următorii 11 ani pentru Elizabeth Holmes, comparată cu Steve Jobs și acum condamnată

Data publicării:
Elizabeth Holmes
Holmes, care promitea o tehnologie revoluționară în domeniul analizelor medicale, a fost condamnată la 11 ani de închisoare pentru escrocarea investitorilor. Foto: Profimedia Images

Fondatoarea Theranos, Elizabeth Holmes, va schimba la sfârșitul lunii hainele de lux cu uniforma kaki a deținutelor din închisoarea din Texas, unde va sta mai mult de 11 ani, ca pedeapsă pentru fraudă cu miliarde de dolari. Se va trezi zilnic la 6 dimineața și va fi plătită cu puțin peste 1 dolar pentru ora de muncă, scrie BBC.

Holmes, în vârstă de 39 de ani, va trebui să se prezinte în 30 mai la închisoare, unde va avea de ispășit pedeapsa de 11 ani și trei luni. Ea a cerut judecătorilor să îi amâne sentința, dar solicitarea i-a fost respinsă.

Procurorii au declarat în timpul procesului că Holmes a prezentat în mod eronat tehnologia și finanțele Theranos. Holmes s-a apărat susținând că ea credea că declarațiile sale erau corecte la momentul respectiv.  

Forbes a numit-o pe Holmes cea mai tânără femeie miliardar din lume în 2014, când avea 30 de ani, iar participația sa la Theranos valora 4,5 miliarde de dolari. Theranos s-a prăbușit după ce o serie de articole din Wall Street Journal din 2015 au pus la îndoială tehnologia sa.

BBC a contactat închisoarea din Texas pentru detalii în legătură cu viața deținutelor de acolo. Închisoarea are o capacitate pentru peste 500 de femei condamnate – majoritatea executând pedepse pentru infracțiuni economice sau fără violență.

Elizabeth Holmes nu va sta singură în celulă. Deținutele stau în celule cu paturi supraetajate pentru două persoane sau pentru patru până la opt persoane. Muncesc și iau parte la activități diverse, urmând să muncească și să fie plătite cu sume de la 12 cenți la 1,15 dolari pe oră.  

De asemenea, femeile închise acolo pot urma cursuri de afaceri și limbi străine, se pot uita la televizor sau face sport și le este permis să meargă la slujbe religioase, potrivit regulilor închisorii.

În închisoare deținutele au un meniu standard care include pui, hamburgeri, hotdog și paste.

Conform regulilor închisorii, Holmes își va putea apela video familia. În weekend și de sărbători Holmes va putea, ca și celelalte deținute, să primească vizite scurte ale familiei.

Regulile din închisoarea pentru femei sunt stricte, iar deținutele sunt „tratate matur și responsabil” și „se așteaptă ca și ele să se poarte la fel”, potrivit regulamentului interna al locului de detenție.

Dacă nu fac curățenie în cameră, nu respectă ora de trezire sau fac schimb de numere de telefon cu alte deținute, femeile sunt sancționate disciplinar.

Așadar, timpul pe care Elizbeth Holmes îl va petrece în spatele gratiilor va fi în contrast puternic cu viața de până acum a miliardarei comparate odinioară cu  Steve Jobs.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri