De teama coronavirusului, doi părinți din Suedia și-au închis copiii în casă timp de patru luni și au bătut în cuie ușa de la intrare

Data actualizării: Data publicării:
case in suedia cu steagurile nationale la ferestre
De teama coronavirusului, doi suedezi și-au închis copiii în casă timp de patru luni FOTO: Getty Images

Trei copii suedezi cu vârste cuprinse între 10 și 17 ani au fost luați din familie de către serviciile sociale după ce au fost închiși în casă timp de patru luni de părinții „înspăimântați” de noul coronavirus, a anunțat miercuri avocatul minorilor.

Din martie și până la începutul lunii iulie, „copiilor nu li s-a permis să părăsească apartamentul (...), părinții erau atât de speriați de pandemie”, a declarat Mikael Svegfors, avocatul copiilor, relatează Le Figaro. Avocatul a mai spus că în toată această perioadă nici părinții nu au părăsit apartamentul.

Incidentul s-a înregistrat în regiunea Jönköping din sudul țării. Potrivit documentelor autorităților din Jönköping, copiii au fost închiși în toată această perioadă în camera lor și nu li s-a permis accesul în alte încăperi ale locuinței.

În plus, ușa casei a fost bătută în cuie, astfel încât nimeni să nu poată ieși, a mai spus avocatul, însă părinții neagă acest fapt.

Părinţii care şi-au închis copiii în acel apartament provin "dintr-o altă parte a lumii" şi nu vorbesc fluent limba suedeză, a precizat avocatul Mikael Svegfors. "Au continuat să urmărească pe internet ştirile din ţara lor de origine, o ţară (al cărei nume nu a fost dezvăluit, n.r.) care a impus măsuri mai stricte de izolare", a adăugat acelaşi avocat.

Spre deosebire de măsurile impuse în restul Europei, Suedia nu şi-a izolat populaţia la domiciliu şi a păstrat deschise şcolile pentru elevii cu vârsta de sub 16 ani, cerând fiecărui cetăţean "să dea dovadă de responsabilitate".

Bilanţul acestei decizii este unul contestabil: cu peste 5.800 de morţi şi 84.000 de infectări, Suedia se numără printre ţările cele mai afectate de pandemia de coronavirus, în raport cu populaţia sa. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri