Declarația lui Trump care ar putea-o irita pe Theresa May

Data actualizării: Data publicării:
cei trei

Fostul ministru de externe britanic Boris Johnson „are tot ce-i trebuie'' ca să fie prim-ministru, a declarat preşedintele american Donald Trump, cu câteva ore înaintea întrevederii sale cu şefa executivului britanic, Theresa May, scrie vineri Press Association, citată de Agerpres

Hillary Clinton And Donald Trump Face Off In First Presidential Debate At Hofstra University
Foto: Guliver/GettyImages

Nu este pentru prima dată când Trump vorbeşte în termeni elogioşi despre fostul şef al diplomaţiei britanice şi ex-primar al Londrei.

Înainte de a participa miercuri şi joi la summitul NATO de la Bruxelles, Trump le-a spus reporterilor: „A fost foarte, foarte drăguţ cu mine, plin de solicitudine. Poate voi vorbi cu el când ajung acolo (la Londra - n.r.). Îmi place Boris Johnson. Întotdeauna mi-a plăcut''.

În interviul acordat The Sun, Trump a mers chiar mai departe şi s-a declarat întristat că Johnson a părăsit guvernul.

„Am fost foarte trist să văd că pleacă din guvern şi sper că se va întoarce cândva. Cred că este un reprezentant minunat pentru ţara voastră. Cred că ar fi un bun prim-ministru. Are tot ce-i trebuie'', a insistat Trump. 

La începutul acestei săptămâni, Boris Johnson și-a dat demisia din funcția de ministru de Externe al Marii Britanii. Gestul său a fost interpretat de analiști și drept un posibil indiciu legat de faptul că Johnson ar râvni la funcția de premier. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri