Declarațiile ministrului grec al Apărării despre un război cu Turcia

Data actualizării: Data publicării:
maxresdefault

Grecia și Turcia sunt într-un război nedeclarat tocmai din anul 1974, a sugerat joi ministrul grec al Apărării, Panos Kammenos, transmite cotidianul Ekathimerini.

Oficialul de la Atena le-a vorbit jurnaliștilor, într-o conferință de presă susținută la Tatoi, despre relațiile tensionate dintre Grecia și Turcia.

Panos Kammenos a declarat că aviația militară turcă încalcă spațiul aerian al Greciei din 1974 (anul războiului turco-cipriot) încoace în mod constant, iar autoritățile elene au interceptat de multe ori avioanele de luptă turce pentru a-și apăra suveranitatea.

„Avem eroi morți, care au căzut la datorie, iar astfel de acțiuni se întâmplă de obicei pe vreme de război”, a precizat ministrul grec al Apărării.

CITIȚI ȘI: Foreign Policy: Grecia și Turcia sunt la un pas de război

Comentariul lui Panos Kammenos a venit și în contextul în care premierul Greciei, Alexis Tsipras, aflându-se la bordul unui elicopter, a fost șicanat zilele trecute de avioane de luptă aparținând forțelor aeriene ale Ankarei.

CITIȚI ȘI: Turcia vrea controlul absolut asupra unei țări membre UE, avertizează un oficial

S-a întâmplat deasupra Mării Egee şi potrivit presei elene, piloţii turci le-au cerut celor greci să le arate planul de zbor. Aceştia au refuzat şi l-au anunţat pe Tsipras. Imediat, două aparate de luptă ale aviaţiei elene s-au ridicat de la sol, dar până la apropierea lor, avioanele turcilor s-au făcut nevăzute.

Cu câteva zile mai devreme, luni, Garda de Coastă a Turciei a dat jos un drapel grec de pe o insulă din Marea Egee, aflată într-o „zonă disputată”.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri