Video&Foto Delir colectiv în Piața Roșie. Putin, în lacrimi: „Victoria va fi a noastră!”

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Președintele rus Vladimir Putin a ieșit, vineri, în fața unei mulțimi de câteva mii de persoane pentru a sărbători anexarea ilegală a teritoriilor ucrainene la Rusia. Liderul de la Kremlin a vorbit, cu lacrimi în ochi, despre „o zi istorică” în care s-a făcut „dreptate și justiție”.

Vladimir Putin, prezent la concertul din Piața Roșie prin care rușii sărbătoresc anexarea ilegală a celor patru regiuni ucrainene. Foto: Profimedia Images
Vladimir Putin, prezent la concertul din Piața Roșie prin care rușii sărbătoresc anexarea ilegală a celor patru regiuni ucrainene. Foto: Profimedia Images

Mii de persoane cu steaguri rusești, pictate pe față în culorile naționale, s-au adunat vineri seară în Piața Roșie din Moscova pentru a sărbători anexarea regiunilor Luhansk, Donețk, Zaporojie și Herson.

La ora 19.00, Vladimir Putin a urcat pe scenă și a vorbit despre „o zi istorică” în care s-a făcut „dreptate și justiție”. 

„Astăzi este o zi specială, festivă şi, fără a exagera, istorică. O zi a adevărului şi justiţiei”, a spus Putin în faţa susținătorilor săi.

„Bine ați venit acasă!”, le-a transmis el locuitorilor din teritoriile ucrainene anexate, care „s-au întors în patria lor istorică”.

„Prieteni, vom face totul pentru a ne susține frații și surorile din Zaporojie și Herson și din Donețk și Lugansk. Vom face totul pentru a ridica nivelul de securitate în aceste teritorii pentru acești oameni. Vom face totul pentru a restabili economia și infrastructura, pentru a construi școli, noi instituții, spitale”, a declarat Putin, citat de The Guardian.

Mulțimea a aclamat în repetate rânduri discursul liderului rus și a erupt în scandări „Rusia! Rusia”.

„Am devenit mai puternici pentru că suntem împreună. Avem adevărul. Iar adevărul înseamnă putere. În final, înseamnă victorie. Victoria va fi a noastră”, a încheiat Vladimir Putin.

El i-a îndemnat pe cei adunați să aclame armata rusă cât de tare pot numărând până la trei înainte ca mulțimea să izbucnească.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri