News Alert Democrații îl cheamă pe Donald Trump să depună mărturie sub jurământ la procesul său de impeachment

Data publicării:
presedintele donald trump ofteaza
Donald Trump Foto: Profimedia Images

Democrații din Camera Reprezentanților îl cheamă pe Donald Trump să depună mărturie sub jurământ în cadrul procesului de impeachment care va avea loc în Senat, relatează Bloomberg.

Jamie Raskin, reprezentantul care conduce procedurile de impeachment de la Cameră i-a trimis o scrisoare fostului președinte prin care îl invită să depună mărturie sub jurământ fie înainte de desfășurarea procesului efectiv, fie chiar în timpul procedurii de la Senat.

Acuzarea a cerut ca Trump să răspundă acestei solicitări până vineri, adăugând că un posibil refuz al fostului președinte ar însemna o posibilă acceptare tacită a vinovăției sale în ce privește evenimentele din 6 ianuarie, și că acuzarea va folosi această linie de atac în cadrul procesului care va avea loc în săptămânile următoare.

Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, este primul lider de la Casa Albă care este pus sub acuzare de două ori dar și primul care este judecat după încheierea mandatului său prezidențial. Camera Reprezentanților îl acuză pe Trump de incitare la insurecție, în contextul evenimentelor violente de la Capitoliul Statelor Unite din 6 ianuarie 2021. 

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri