Descoperire macabră. Camionetă cu cadavrele a 12 bărbați torturați

Data publicării:
Camionetă cu 12 cadavre găsită pe un drum la granișa dintre două state mexicane
Camionetă cu 12 cadavre găsită pe un drum la granișa dintre două state mexicane Foto: captură YouTube

Corpurile a 12 bărbaţi - care ar fi fost mai întâi torturați și apoi împușcați - au fost descoperite într-o camionetă abandonată la frontiera dintre statele mexicane Michoacan (vest) şi Guerrero (sud), au informat sâmbătă autorităţile locale, scrie AFP, preluată de Agerpres.

Potrivit autorităţilor, cadavrele prezentau urme de tortură şi de gloanţe. Unele dintre victime erau dezbrăcate.

Corpurile au fost transferate la serviciul medico-legal, iar autoritățile aşteaptă să fie identificate şi reclamate de familii.

Primele elemente ale anchetei indică o reglare de conturi între membri ai grupărilor criminale implicate în traficul de droguri. Probabil că ororile au avut loc în altă parte, iar asasinii au adus camioneta cu cadavre în locul unde a fost găsită pentru „a amesteca pistele” și a deruta autoritățile, a explicat biroul procurorului.

Michoacan este una din regiunile mexicane cel mai grav afectate de violenţa grupărilor criminale care se ocupă cu traficul de droguri şi alte activităţi ilegale.

La sfârşitul anului 2006, guvernul președintelui de atunci, Felipe Calderon, a lansat o controversată ofensivă militară în Michoacan împotriva crimei organizate, care ulterior s-a extins la nivel naţional. Potrivit specialiştilor şi apărătorilor drepturilor omului, această operaţiune a fost unul din motivele escaladării violenţei în Mexic.

De atunci, ţara a înregistrat circa 275.000 de asasinate, potrivit datelor oficiale, dar nu se știe câte dintre acestea sunt victimele războiului direct dintre cartelurile traficanților de droguri.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri