Descoperirea înfiorătoare făcută de autoritățile din Mexic

Data publicării:
mexico13n-1-web

Rămăşiţele pământeşti a cel puţin 32 de persoane au fost descoperite în gropi comune în statul mexican Nayarit (centru-vest), au anunţat marţi autorităţile locale.

„Prima groapă comună a fost localizată sâmbătă. Ea conţinea osemintele a nouă persoane'' şi se află într-o zonă rurală aproape de o plantaţie de bananieri, a declarat pentru AFP o sursă din cadrul autorităţilor judiciare, sub acoperirea anonimatului, transmite Agerpres.

Ulterior, în cursul zilei, o altă sursă din cadrul autorităţilor judiciare a indicat că numărul persoanelor ale căror oseminte au fost găsite ar fi 32 şi că acţiunile de căutare continuă.

În Sinaloa şi Jalisco, state vecine cu Nayarit, au loc confruntări între două carteluri puternice ale drogurilor pentru controlul traficului cu droguri. Potrivit unor cifre oficiale, 117 persoane au fost date dispărute anul trecut în Nayarit.

La sfârşitul lui noiembrie 2017, în ţară au fost înregistrate 23.101 omoruri, o cifră record de la instituirea statisticilor în 1997.

Începând din 2006, Mexicul se confruntă cu un val de violenţă, soldat cu peste 200.000 de morţi şi circa 30.000 de dispăruţi.

Experţii sunt de părere că violenţele sunt consecinţa îndeosebi a războiului împotriva narcotraficanţilor, lansat în 2006 de către guvern cu ajutorul armatei, care a dus la fragmentarea cartelurilor în celule mai mici şi mai violente. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri