Descrierea neașteptată pe care i-o face un oficial CIA lui Kim Jong-un

Data actualizării: Data publicării:
jong

Liderul de la Phenian, Kim Jong-un, nu este mânat de nebunie, ci este un „actor rațional” ce are ca scop supraviețuirea regimului său, susține un oficial CIA.

Declarațiile inflamate, testele balistice și cele nucleare nu sunt altceva decât o strategie clară de protejare a dictaturii dinastice pe care Kim Jong-un o conduce, este de părere Yong Suk Lee, directorul adjunct al centrului CIA din Coreea de Sud, transmite The Telegraph.

„Există o claritate a scopului în ceea ce face Kim Jong-un”, a declarat Yong Suk Lee recent, la Washington, în timpul unei dezbateri despre problema nord-coreeană.

„Să se trezească într-o dimineață și să ia hotărârea de a bombarda Los Angelesul, nu este ceva ce ar face Kim Jong-un”, a mai spus Lee.

Opiniile oficialului CIA contrazic optica șefului de la Casa Albă, Donald Trump, care îl vede pe Kim Jong-un ca pe un dictator irațional și cu mințile rătăcite.

„Ultima persoană care dorește un conflict în Peninsulă este Kim Jong-un”, a mai explicat Yong Suk Lee.

Totuși, Lee este de acord că perpetuarea unei relații conflictuale cu SUA și aliații săi este singura metodă prin care Kim Jong-un își poate menține scaunul dictatorial.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri