În pofida închiderii granițelor, Ungaria înregistrează un record al infecțiilor cu noul coronavirus

Data actualizării: Data publicării:
ungaria granita
Foto: Profimedia Images

Ungaria a anunţat duminică 1.070 de noi cazuri de infectare cu coronavirus depistate în ultimele 24 de ore, un record al raportărilor zilnice pentru această ţară, transmite DPA, preluată de Agerpres.

Şase persoane au murit din cauza COVID-19 în ultimele 24 de ore în Ungaria, o ţară cu o populaţie de aproape 10 milioane de locuitori, iar numărul total al deceselor puse de autorităţi pe seama noului coronavirus a ajuns la 683. 

Numărul total de infectări de la începutul pandemiei a ajuns în Ungaria la 17.990. 

În ultimele şapte zile Ungaria a anunţat 5.681 de noi cazuri de infectare.

Numărul infecţiilor detectate a crescut foarte mult de la sfârşitul lunii august, iar experţii atribuie această creştere pe comportamentul relaxat al oamenilor din perioada lunilor de vară, când rata de infectare a fost mai mică.

Ungaria și-a închis frontierele de la 1 septemberie

Ungaria şi-a închis frontierele de la 1 septembrie pentru cetăţenii străini, invocând o creștere a numărului de infecții. Ulterior a anunțat excepţii pentru turiştii din Cehia, Slovacia şi Polonia. Accesul este permis numai celor care au fost testaţi recent, putând dovedi astfel că nu sunt purtători de coronavirus. Măsura a fost criticată de Comisia Europeană, care a atenţionat guvernul de la Budapesta în legătură cu orice discriminare bazată pe naţionalitate şi subliniat la importanţa „integrităţii Spaţiului Schengen”.

În ce condiții pot intra românii în Ungaria

Românii pot tranzita țara vecină, însă nu pot vizita Ungaria, mulți dintre cei care aveau cumpărate vacanțe acolo renunțând la ele. Durata tranzitului nu poate să depășească 24 de ore, iar persoanele trebuie să nu prezinte simptome specifice infecţiei cu COVID-19.

De asemenea, cetățenii români trebuie să prezinte un document din care să rezulte fără echivoc scopul deplasării şi ţara de destinaţie, respectiv să aibă asigurată intrarea pe teritoriul statului vecin Ungariei, aflat pe ruta de tranzit către ţara de destinaţie.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri