Detaliul suspect care ar putea ascunde un nou transport de mercenari ruși în Venezuela

Data actualizării: Data publicării:
wagner

Un alt avion ar fi decolat de la Moscova cu direcția Venezuela și ar avea la bord o gherilă de mercenari trimisă ca să lupte pentru Nicolas Maduro, trasmite The Moscow Times, care citează Reuters și Novaya Gazeta.

Un Boeing 777 operat de compania Norwind Airlines, având o capacitate de 400 de locuri, a fost parcat într-o zonă privată dintr-un aerport din Caracas, după ce a zburat dinspre Moscova.

Nu este precizat însă în presa internațională pe care aeroport din capitala Venezuelei a aterizat aeronava – Aeroportul Internațional „Simon Bolivar” sau Aeroportul „Francisco de Miranda”.

Detaliul dubios este acela că Boeing-ul aparținând Norwind Airlines a mers în premieră pe această rută, reiese din datele existente.

Contactați de corespondentul Reuters din Caracas, atât Guvernul Venezuelei, cât și reprezentanții companiei Norwind Airlines au refuzat să comenteze prezența aeronavei pe aeroportul venezuelan.

Potrivit Novaya Gazeta, în mod obișnuit, avionul respectiv zboară între Rusia și Asia de Sud-Est. Cotidian ul subliniază, de asemenea, că Boeing-ul nu avea pasageri civili la bord.

Informația vine să completeze o altă știre, aceea ar Rusia ar fi și trimis mercenari din grupul CMP Wagner în Venezuela, pentru a-i asigura „protecție fizică” lui Nicolas Maduro. Cel puțin asta susține Evgheni Șabaev, atamanul (liderul) organizației paramilitare cazace Khovrino, cu legături la vârful Ministerului rus de Apărare.

Mercenarii ar fi aterizat la bordul a două avioane charter la Havana, capitala Cubei, de unde au luat un zbor, pe 22 ianuarie, spre Caracas.

Cele opt forțe armate

„Patrulele morții”, care vânează acum pe străzile Venezuelei opozanții regimului lui Nicolas Maduro, sunt doar o piesă din aparatul său de represiune, care combină forțe de securitate statală cu grupări paramilitare. Opt tipuri de garnituri de securitate care garantează în acest moment protecția regimului.

1) Miliții civile înarmate și antrenate de către armată;

2) Garda Națională Bolivariană (GNB);

3) Poliția Națională Bolivariană (PNB);

4) Forțele Armate Naționale Bolivariene (FANB);

5) Consilieri militari cubanezi;

6) Organizațiile paramilitare Colectivos, care operează pe întregul teritoriu al Venezuelei – implicate în răpiri de persoane, trafic de droguri, contrabandă alimentară, asasinate;

7) Rebelii columbieni FARC – însă o facțiune disidentă din cadrul Forțelor Armate Revoluționare din Columbia, alcătuită din foști colaboratori paramilitari ai lui Hugo Chavez;

8) Armata de Eliberare Națională a Columbiei – gherilă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri