Detectoarele de radiații de la Cernobîl au fost repuse în funcțiune. AIEA: Nivelurile sunt normale

Data publicării:
profimedia-cernobil satelit
Centrala de la Cernobîl, văzută din satelit. Foto: Profimedia Images

Detectoarele de radiații din zona de excludere din jurul fostei centrale nucleare de la Cernobîl funcționează din nou, pentru prima dată de la începutul invaziei ruse în Ucraina, a anunțat marți Agenția Internațională pentru Energie Atomică. Potrivit AIEA, nivelurile de radiații sunt normale, relatează Reuters.

Detectoarele de radiații din zona de excludere din jurul „defunctei centrale” nucleare ucrainene de la Cernobîl sunt din nou funcționale pentru prima dată de când Rusia a ocupat zona pe 24 februarie, iar nivelurile de radiații sunt normale, a declarat marți organismul de supraveghere nucleară al ONU.

„Majoritatea celor 39 de detectoare care trimit date din zona de excludere sunt acum vizibile pe harta IRMIS (Sistemul internațional de monitorizare a radiațiilor)", a declarat Agenția Internațională pentru Energie Atomică într-un comunicat citat de Reuters.

„Măsurătorile primite până în prezent au indicat niveluri de radiații în conformitate cu cele măsurate înainte de conflict", arată sursa citată.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri