Video Dezastru în Spania, după furtuna Gloria. Zece persoane au murit

Data publicării:
furtuna spania

Zece morţi, sute de drumuri închise circulaţiei şi terasamente de cale ferată distruse. Aşa arată situaţia în Spania, ţară în care furtuna Gloria a făcut dezastru în ultimele zile. 

Apele au lăsat în urmă un peisaj dezolant, cu zeci de hectare de terenuri agricole acoperite.

Valurile imense au înaintat mult pe țărm, iar în unele zone străzile oraşelor au fost acoperite de grindină. Din cauza vântului puternic, faţadele blocurilor şi schelele folosite de muncitori s-au prăbuşit peste maşini.

În ultimele zile, intemperiile au afectat inclusiv traficul aerian și maritim şi au provocat închiderea aeroportului din Alicante și a porturilor de la Marea Mediterană. Sunt în continuare în vigoare coduri portocalii şi galbene în 11 provincii din statul iberic, ai cărui locuitori răsuflă, totuşi, uşuraţi: de vineri, vremea va reveni la normal.

Începând de duminică, estul Spaniei a fost afectat de ploi abundente, dar şi de ninsori, însoţite de rafale de vânt de 100 km/oră şi de valuri care au depăşit 10 metri înălţime.

Potrivit serviciilor de urgenţă, numărul deceselor provocate de intemperii ar putea creşte, în contextul în care cel puţin cinci persoane sunt în continuare date dispărute în Catalonia şi arhipelagul Baleare. Printre acestea se numără un britanic de 25 de ani, care a dispărut la Ibiza, şi un spaniol de 27 de ani, care făcea alpinism pe insula Mallorca.

Furtuna Gloria a ajuns şi în Franţa, începând de marţi. În departamentul Pyrenees-Orientales, aproximativ 1.500 de persoane au fost evacuate din cauza intemperiilor, dar au început de joi să se întoarcă rând pe rând în locuinţele lor, scrie Agerpres.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri