Dezmăț cu prostituate. Mai mulți parlamentari britanici sunt acuzați că folosesc vizitele în străinătate pentru a face turism sexual

Data actualizării: Data publicării:
Tineri dansează într-un club
Unii parlamentari care vizitau „teritoriile britanice de peste mări” au participat la petreceri organizate de reprezentanți diplomatici unde le erau puși la dispoziție femei și bărbați tineri pentru a-și satisface poftele sexuale. Foto: Profimedia Images

Mai mulți parlamentari britanici s-au folosit de vizitele oficiale în străinătate pentru a apela în secret la serviciile prostituatelor și pentru consumul excesiv de alcool, potrivit unor parlamentari, colegi, diplomați și oficiali care au făcut dezvăluirile pentru Politico.

Un fost parlamentar de la partidul Conservator, acum membru al Camerei Lorzilor, și-a întrebat gazdele unde se află cel mai apropiat bordel atunci când a călătorit în Asia de Sud-Est într-o vizită cu un grup parlamentar multipartid, potrivit unui parlamentar care s-a aflat la fața locului.

Un alt membru al partidului Conservator și fost ministru obișnuia să își extindă vizitele oficiale pentru a-și satisface „interesul pentru femeile locale”, au spus doi foști colegi ai săi. „A afișat un interes pentru fetele drăguțe tinere”.

Un alt parlamentar, de data aceasta de la partidul Laburist, prefera „rusoaicele” în timpul vizitelor în străinătate, potrivit unui diplomat străin, care a spus că oficialii locali s-au simțit neputincioși în fața sa întrucât își făceau griji că își vor pierde influența la Westminster.

Ca parte a acestei investigații, Politico a vorbit cu peste o duzină de oficiali guvernamentali și parlamentari din Marea Britanie și din străinătate care au coroborat acuzațiile privind abaterile disciplinare (beții, gesturi obscene și sexuale) ale unor parlamentari și colegii lor în timpul călătoriilor.

Unii parlamentari care vizitau teritoriile britanice de peste mări au participat la petreceri organizate de reprezentanți diplomatici unde le erau puși la dispoziție femei și bărbați tineri pentru a-și satisface poftele sexuale.

Parlamentarii laburiști și conservatori se coodonează între ei pentru organizarea petrecerilor

Anumiți parlamentari cereau guvernelor străine să le ofere o vizită cu toate cheltuielile plătite, au spus aceiași oficiali locali, specificând uneori că preferă să bea șampanie și să mănânce mult.

Un fost parlamentar britanic a spus că un teritoriu de peste mări s-a arătat foarte nemulțumit de comportamentul colegilor săi „care se cred mai importanți decât sunt – beau și sunt aroganți.”

Un membru de sex feminin care face parte din mai multe grupuri parlamentare a spus că acestea sunt dominate de obicei de politicieni de la partidul Laburist și de la cel Conservator, dar care nu dețin o funcție în guvern și care se coordonează între ei – de obicei, bărbații – pentru a controla activitățile grupurilor.

Un comitet al Camerei Comunelor a recomandat reducerea numărului de grupuri parlamentare multipartid și desemnarea unei persoane care să le supravegheze.

Comportamentul necorespunzător nu este limitat la vizitele grupurilor parlamentare. Un fost parlamentar de la partidul Conservator a apelat la serviciile unei prostituate în timpul unei vizite în China – incident la care colegii săi se refereau în glumă cu expresia: „primirea unui buchet de flori trimis în cameră”.

Într-o altă vizită parlamentară într-o țară europeană, trei membrii ai parlamentului britanic nu s-au prezentat la un mic dejun organizat de ambasadă din cauză că au petrecut cu o noapte înainte.

Fostul parlamentar laburist Christian Matheson a fost obligat să își dea demisia luna trecută după ce a fost acuzat de un membru al staff-ului său că a chemat-o într-o excursie secretă în Gibraltar, invitația fiind motivată sexual, potrivit unui grup independent de investigație.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri