Deznodământ neașteptat în cazul fetițelor dispărute în sălbăticie, în California

Data actualizării: Data publicării:
fetite disparute

Două fetițe au supraviețuit în mod miraculos timp de 44 de ore într-o pădure sălbatică din California. Cele două au fost găsite de pompieri tefere, deși deshidratate și aproape să intre în șoc hipotermic, scrie The Guardian.

Leia și Caroline Carrico, în vârstă de cinci, respectiv opt ani, au fost găsite într-o pădure aflată la mai bine de doi kilometri de casa lor din orașul Benbow, acolo unde fuseseră văzute ultima dată vineri.

Cele două fetițe au supraviețuit mâncând niște batoane de cereale cu care plecaseră de acasă. Pompierii au reușit să le găsească ghidându-se după urmele lăsate de bocancii roz cu care erau încălțate cele două.

În timpul petrecut în sălbăticie, fetițele au înfruntat temperaturi scăzute și ploi, dar au reușit să se protejeze grație unui curs de supraviețuire la care participaseră.

„Este un miracol. Terenul este accidentat, vorbim despre supraviețuire într-un mediu extrem. Este uimitor că au rezistat 44 de ore”, a declarat șeriful William Honsal.

Dispariția fetițelor a demarat o acțiune de amploare pentru căutarea și salvarea lor, în care au fost implicate mai multe agenții, Garda Națională, elicoptere, pompieri și câini special antrenați pentru astfel de misiuni.

Deocamdată, nu se știe cum au ajuns fetițele atât de departe de casă, însă părinții lor au răsuflat ușurați când au aflat că Leia și Caroline sunt tefere și în viață.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri